dobroge.tv

Live

Agenţia americană a medicamentului a autorizat folosirea vaccinului anti-Covid al Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

Agenţia americană a medicamentului a autorizat folosirea vaccinului anti-Covid al Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani
11 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, a aprobat luni folosirea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie NBC News, citat de news.ro.

În luna decembrie 2020, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în SUA pentru folosirea în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani. FDA a modificat acum autorizaţia pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a spus la Casa Albă că administraţia „este gata să se mişte imediat pentru a organiza aproximativ 20.000 de unităţi farmaceutice în ţară pregătite să vaccineze aceşti adolescenţi imediat ce FDA îşi dă acordul”.

Mai întâi, Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (ACIP) de la Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC) se va întruni miercuri pentru a actualiza recomandarea referitor la ce persoane ar trebui să primească serul Pfizer.

Dacă şeful CDC, dr. Rochelle Walensky, va semna recomandările comitetului, primele doze vor putea fi administrate copiilor cu vârste de peste 12 ani în câteva zile.

Vaccinul Pfizer, în două doze administrate la distanţă de trei săptămâni, va fi acelaşi cu care sunt imunizaţi adulţii, a spus FDA.

Dacă primeşte undă verde din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat. Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului.

La finalul lunii martie, Pfizer a transmis că datele rezultate din a treia fază a studiului clinic arată că vaccinul anti-Covid este 100% eficient în prevenirea dezvoltării bolii la copii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233