dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS ÎN LUME. Belgia suspendă vaccinarea cu serul J&J a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani, după moartea unei femei de 37 de ani

CORONAVIRUS ÎN LUME. Belgia suspendă vaccinarea cu serul J&J a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani, după moartea unei femei de 37 de ani
27 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Belgia a anunţat miercuri că suspendă vaccinarea cu vaccinul pentru Covid-19 al J&J a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani, în urma decesului unei femei de 37 de ani, primului din Europa provocat de efecte secundare grave asociate acestuia, transmite Reuters, citat de news.ro.

”Conferinţa interministerială a decis să administreze temporar vaccinul Janssen populaţiei generale de la vârsta de 41 de ani, în aşteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc de către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului)”, au afirmat ministrul Sănătăţii din Belgia şi şapte omologi regionali, într-un comunicat.

EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a anunţat că analizează ”primul deces raportat”, al unei femei de 37 de ani din Belgia, care a suferit de un cheag de sânge cu trombocite scăzute, o afecţiune asociată anterior cu vaccinarea.

Agenţia a adăugat că a cerut companiei americane să efectueze o serie de studii suplimentare pentru a evalua o posibilă legătură între vaccin şi cazul rar de coagulare, mai sccrie sursa citată.

J&J a afirmat că siguranţa produselor sale este preocuparea sa cea mai importantă şi că EMA a lăsat la latitudinea statelor membre UE să decidă cu privire la utilizarea vaccinului, ţinând seama de cât de repede s-a răspândit virusul şi dacă sunt disponibile vaccinuri alternative.

Femeia a murit pe 21 mai, după ce a fost internată la spital cu tromboză severă şi deficit de trombocite, potrivit comunicatului ministerului belgian. Ea fost vaccinată prin angajatorul ei, în afara campaniei oficiale de vaccinare belgiene.

Belgia a administrat până în prezent aproximativ 40.000 de vaccinuri ale J&J, 80% dintre acestea unor persoane cu vârste de peste 45 de ani, se arată în comunicat.

EMA a arătat că în UE au fost administrate peste 1,34 milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de J&J.

Sursă foto: G4Media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233