dobroge.tv

Live

Românii au liber la vacanțe în Bulgaria: certificatul de vaccinare sau testul COVID negativ nu mai trebuie prezentate la graniță

28 mai 2021
Publicitate

La vecinii bulgari s-au relaxat măsurile restrictive. Românii pot merge liniștiți în concediu în această țară. Oamenii care intră în Bulgaria nu mai trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test COVID negativ la graniță. Nici la întoarcerea în țară, românii nu vor mai intra în carantină. Noile condiții de călătorie sunt valabile până la 31 iulie.

Plaja din Albena arată ca un peisaj de carte poştală. Nisip curat, şezlonguri aliniate perfect şi o linişte desăvârşită. Surprizele românilor care pleacă zilele acestea în Bulgaria au început însă imediat la ieşirea din ţară, prin punctul de frontieră, Vama Veche. Pe mulţi vestea relaxării documentelor legate de COVID i-a luat prin surprindere.

Noi am venit cu toate hârtiile pregătite, de acum două zile. Nu știam. Ieri s-a relaxat așa că astăzi suntem pregătiți de vacanță. Oricum eram pregătiți de vacanță. Acum e mult mai ok și mulțumim”, spune o turistă.

Acum e mult mai simplu și cred că e mai bine pentru copil”, spune un turist.

Cea mai căutată stațiune este în aceste zile, Albena. Un sejur de 7 zile aici costă în medie 4oo de euro.

Stăm cinci zile. Am făcut un weekend prelungit și am ales Albena. Mă bucur să aflu că am irosit 250 de lei degeaba pe testul copilului”, spune o turistă.

Aici nu mi-au cerut nimic. Nici la hotel nu mi-au cerut”, spune o altă turistă.

Am înțeles că e aseară s-a terminat cu această restricție și se poate trece în Bulgaria foarte ușor. Este foarte bine pentru că s-a cam dus din bolile respective”, spune o altă turistă.

Dacă nu v-aţi planificat încă vacanţa, ar trebui să vă grăbiţi, deoarece vara bate la uşă. Iar bulgarii se gândesc mereu cum ar putea să atragă mai mulţi turişti pe litoral.

Acest ordin al ministerului bulgar este una dintre cele mai bune vești pentru noi și pentru Albena. Au început să crească foarte foarte bine înscrierile. Pe zi ce trece avem cât mai multe înscrieri”, a declarat Dima Pusnava, director Romanian market Albena.

Litoralul arată absolut superb. Marea Neagră este minunată aici. Plaja este îngustă, liberă, curată”, a declarat Costel Constantin, actor la Teatrul Nottara.

Desigur, încă avem câteva restricții. După cum puteți vedea, întregul personal poartă în continuare masca de protecție, iar în întregul hotel facem dezinfecție. Acestea sunt restricțiile pentru personalul hotelului”, a declarat Elena Dorovskaya, manager hotel 5 stele.

O altă veste bună vine din Germania, care de miercuri a scos România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care merg aici sunt exceptați de la carantină dacă demonstrează că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau prezintă un test COVID negativ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233