dobroge.tv

Live

Statele Unite își reduc prezența militară în Orientul Mijlociu

Statele Unite își reduc prezența militară în Orientul Mijlociu
19 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Statele Unite îşi reduc mijloacele de apărare antiaeriană (baterii antirachetă, scut antirachetă) amplasate în Orientul Mijlociu în 2019 şi 2020, din cauza tensiunilor cu Iranul, a anunțat vineri Pentagonul, confirmând informaţii publicate inițial de Wall Street Journal. Potrivit CNN, mișcarea face parte dintr-o strategie mai largă, prin care SUA își concentrează eforturile în a contracara China și Rusia, scrie Digi 24.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, „a ordonat să retragă în această vară din regiune anumite forţe şi capacităţi, în principal echipamente de apărare antiaeriană”, a indicat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, comandantul Jessica McNulty.

Unele din aceste echipamente vor fi returnate în Statele Unite pentru întreţinere şi reparaţii devenite foarte necesare. Altele vor fi reamplasate în alte regiuni”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt nu a precizat dacă aceste echipamente vor fi transferate în regiunea indo-pacifică, unde Pentagonul doreşte să îşi concentreze eforturile în faţa ascensiunii Chinei.

CNN scrie însă că această mișcare reflectă o schimbare în strategia Departamentului Apărării, care își mută atenția și eforturile în a contracara China și Russia ca amenințări ale viitorului, lăsând în urmă războaiele din Orientul Mijlociu.

Mii de soldați americani părăsesc Orientul Mijlociu

Potrivit Wall Street Journal, Pentagonul a început la începutul lunii iunie să retragă opt baterii antirachetă din Irak, Kuweit, Iordania şi Arabia Saudită, precum şi un scut antirachetă THAAD care fusese desfăşurat în Arabia Saudită.

Fiecare baterie antirachetă necesită prezenţa a câteva sute de militari, iar retragerea lor înseamnă plecarea a mii de soldaţi americani din regiune.

Menţinem o prezenţă militară robustă în regiune, adecvată ţinând cont de ameninţare, şi suntem încrezători că aceste schimbări nu vor afecta interesele noastre de securitate naţională”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

De asemenea, ne menţinem flexibilitatea de a returna rapid forţe în Orientul Mijlociu, dacă este necesar”, a adăugat ea.

Statele Unite îşi retrag în prezent toate forţele din Afganistan şi şi-au redus la 2.500 efectivele militare din Irak anul trecut.


Sursă foto: Agerpres

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233