dobroge.tv

Live

Consiliul UE a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei, pentru anexarea Crimeei

Consiliul UE a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei, pentru anexarea Crimeei
21 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Consiliul UE a decis, luni, să reînnoiască sancțiunile introduse ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă cu încă un an, până la 23 iunie 2022, transmite un comunicat de presă, citat de Digi 24.

Măsurile restrictive în vigoare vizează importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE, precum și investițiile în infrastructură sau financiare și serviciile de turism în Crimeea sau Sevastopol. Exporturile de anumite bunuri și tehnologii către societăți din Crimeea sau destinate utilizării în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE.

UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a dreptului internațional, în conformitate cu declarația Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, în numele UE, din 16 martie 2020.

Sancțiunile au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014, ca răspuns la încercările de a submina în mod deliberat integritatea teritorială a Ucrainei și de a destabiliza țara. Alte măsuri ale UE instituite ca răspuns la criza din Ucraina includ sancțiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse și măsuri restrictive individuale.


Sursă foto: Reuters

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233