dobroge.tv

Live

Inundaţii devastatoare în vestul Germaniei. Cel puţin 165 de persoane şi-au pierdut viaţa - VIDEO

19 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au costat viaţa a cel puţin 165 de persoane, potrivit unui bilanţ furnizat luni. Numărul morţilor ar urma să crească, deoarece numeroase persoane sunt încă date dispărute, relatează AFP. Cea mai afectată regiune este Renania-Palatinat, unde bilanţul este de 117 morţi şi 749 de răniţi. Renania de Nord-Westfalia număr 47 de morţi din cauza inundaţiilor. Un deces a fost anunţat în Bavaria, în sudul ţării.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer a mers luni în zonele sinistrate, în special în Bad Neuenahr-Ahrweiler. Duminică, cancelarul Angela Merkel s-a deplasat în regiunea Eifel, din Renania Palatinat.

„Limba germană nu are cuvinte să descrie dezastrul cauzat”, a spus cancelarul german, evocând o distrugere „suprarealistă”. 

Încălzirea globală este cauza invocată atât de experţi, cât şi de politicieni. În aceste condiţii, Merkel a promis o intensificare a eforturilor de apărare împotriva efectelor modificărilor climatice. 

„Vedem ce forţă poate avea natura. Vom face faţă acestei forţe, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung”, a declarat ea, pledând pentru politici „care ţin cont de natură şi de climă în mai mare măsură decât am făcut noi în ultimii ani”.

 Angela Merkel, însoţită între alţii de şefa Executivului Renania Palatinat, Malu Dreyer, a vizitat şi comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent dezlănţuit, a distrus o parte din centrul istoric. 

 „Nu vom avea linişte până când nu vor fi găsiţi cei dispăruţi”, a promis Dreyer, în timp ce Merkel a subliniat la rândul ei că operaţiunile de salvare reprezintă „prioritatea absolută”. 

Merkel a promis ajutor din partea statului federal. Un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi deblocat miercuri de Guvernul german, înaintea stabilirii unui program de reconstrucţie colosal. Costul încă nu se ştie, dar este estimat la mai multe miliarde de euro. ââ

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233