dobroge.tv

Live

Grecia ar putea să închidă insulele Mykonos și Ios, din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta

Grecia ar putea să închidă insulele Mykonos și Ios, din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
30 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Grecia a început să trimită echipaje suplimentare de poliție pe insulele turistice cele mai aglomerate, în condițiile în care răspândirea noilor variante de COVID a luat proporții îngrijorătoare. Autoritățile spun că insulele cunoscute pentru petreceri, Mykonos și Ios, riscă să fi închise dacă lucrurile nu sunt ținute sub control, scrie Digi 24.

Autoritățile au decis să consolideze prezența poliției pe insulele precum Mykonos și Ios, cunoscute pentru viața de noapte și petreceri, existând îngrijorări că antreprenorii locali nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului. „Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrului grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

Aproximativ 186 de oameni ai legii au fost trimiși doar pe insula Mykonos, față de 56 - numărul celor trimiși anul trecut, în aceeași perioadă.

Joi, alți 30 de polițiști, susținuți de agenți sub acoperire, au fost trimiși la Ios, insula populară printre turiștii mai tineri, atrași de numeroasele cluburi de aici.

Adjunctul ministrului grec al protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios se află la „un pas” de restricții suplimentare, care ar putea merge până la închidere, și că situația de pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos este, de asemenea, îngrijorătoare.

Insulele aglomerate, unde nu sunt respectate măsurile de sănătate, ar putea fi închise

Insulele grecești din sud au fost marcate roșu închis pe harta Covid a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ceea ce înseamnă că toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, către și dinspre regiune sunt descurajate. Grupul de 13 insule include Mykonos, Santorini și Rodos.

Ratele de infectare au crescut în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Spre deosebire de restul Europei, industria turistică a Greciei s-a descurcat relativ bine în cele 10 săptămâni care au trecut de la deschiderea sezonului, hotelierii anunțând o creștere notabilă a rezervărilor făcute de turiști europeni și americani.

Sosirile au crescut cu 130% față de anul trecut, când Grecia - națiune care depinde foarte mult de turism - a înregistrat o scădere de 75% a vizitatorilor. În 2019, Grecia a atras un record de 33,1 milioane de turiști. Veniturile din turism înregistrate luna trecută au crescut cu „mai mult de 400% față de iunie 2020”, a spus Theoharis. „Am recuperat din terenul pierdut”, a mai spus el.

Dar cu varianta Delta, extrem de transmisibilă și în creștere, oficialii din industrie vorbesc despre „gestionarea imposibilă”, pe măsură ce noi provocări apar zilnic.

La începutul acestei luni, autoritățile au fost forțate să impună restricții în Mykonos (interzicerea muzicii în baruri și restaurante), după ce ratele de contagiune au crescut. Miercuri, ministrul pentru protecția cetățenilor, Michalis Chrisochidois, a avertizat că este doar o chestiune de timp până când măsuri similare ar putea fi puse în aplicare pe Ios. „Există acum riscul ca insula să fie închisă", a spus el, după ce a vizitat insula. Mai mulți administratori de cluburi au fost amendați.

Theoharis, ministrul turismului, a declarat că insulele pe care Grecia le-a promovat ca fiind „fără Covid”, în urma unei campanii de vaccinare intense, au un sezon mai bun. „Însă insulele mai mici sunt mai aglomerate decât cele mai mari”, a spus el.

Săptămâna aceasta, oficialii greci din domeniul sănătății au anunțat că cinci milioane de oameni au fost vaccinați, cu mult sub atingerea nivelului de imunizare în masă, dar, totuși, mulțumitor. „Există însă o schimbare a tiparului bolii și asta necesită o schimbare a mentalității cu privire la modul în care răspundem la ea”, a mai spus Theoharis.

Turismul reprezintă aproape 25% din PIB-ul grecesc, iar unul din cinci locuri de muncă se încadrează în acest sector.


Sursă foto: HotNews

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233