dobroge.tv

Live

Imagini dramatice, în Turcia. Oamenii scapă în ultimul moment din calea flăcărilor - VIDEO

02 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Incendiile de vegetație continuă în Turcia. Focarele s-au intensificat în mai multe stațiuni, iar turiștii și localnicii au fost, în unele cazuri, evacuați cu ajutorul bărcilor. Așa s-a întâmplat la Bodrum, dar probleme sunt din nou și în Manavgat, unde un cartier a fost evacuat. Tot acolo, mai multe echipe de intervenție și jurnaliști au fugit în ultimul moment din fața flăcărilor intensificate brusc de rafalele puternice.

Și la Marmaris continuă să ardă pădurile din apropierea hotelurilor. Când pompierii sting un focar, apare altul.

Turiştii evacuaţi din trei hoteluri de cinci stele din Bodrum au aşteptat cu sufletul la gură, pe plajă, sosirea bărcilor de salvare. Unităţi ale pazei de coastă au coordonat operaţiunea, pentru care au fost mobilizate ambarcaţiuni ale pescarilor şi yahturi.

„Am venit cu barca din cealaltă parte a muntelui. Ajutăm la evacuarea turiştilor din hoteluri” spune un salvator.

Focul a continuat să ardă şi în pădurile din Antalya.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a vizitat oraşul Manavgat. A văzut din elicopter distrugerile și a promis că sinistraţii vor primi sprijin financiar, iar guvernul le va reconstrui casele. De asemenea, a promis credite cu dobândă zero pentru micile afaceri ruinate de foc.

În total, 117 incendii de pădure au mistuit suprafețe mari din coasta de sud a Turciei. Distrugerile se văd și din satelit. Cel puțin 7 oameni au murit până acum din cauza flăcărilor.

Şi Grecia și Italia se luptă cu incendiile de vegetație. În Grecia, 300 de pompieri, sprijiniți de avioane și elicoptere, încearcă să stăvilească un incendiu de pădure care a distrus deja câteva zeci de case. Cinci sate au fost evacuate și aproximativ 20 de persoane au fost spitalizate cu arsuri și probleme respiratorii de când focul a izbucnit, nu departe de orașul Patras, în Peloponez.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233