Live

O fetiță afgană s-a născut la bordul unui avion militar american: ea a fost botezată după numele de cod al aparatului de zbor

O fetiță afgană s-a născut la bordul unui avion militar american: ea a fost botezată după numele de cod al aparatului de zbor
Publicat pe 26 august 2021

Fetiţa afgană care s-a născut la bordul unui avion militar american, sâmbătă, a fost botezată Reach, după numele de cod al aparatului de zbor, a spus comandantul forţelor americane în Europa, scrie Agerpres.

Părinţii copilei erau evacuaţi, sâmbătă, spre baza Ramstein, din Germania. În timpul zborului din Qatar, de sâmbătă, femeia însărcinată a început să simtă contracţii. Imediat după aterizarea la baza de la Ramstein, militarii americani au ajutat-o pe afgană să aducă pe lume un bebeluş, în avion, după care ea şi nou-născutul au fost transportaţi la un spital din apropiere.

Avioanele militare americane au câte un nume de cod pentru comunicaţiile cu alte aparate sau turnurile de control. Codul avioanelor cargo C-17 este, de obicei, Reach, urmat de un număr.

Părinţii bebeluşului „i-au dat prenumele de Reach, pentru că era numele de cod al C-17 (Reach 828)”, a declarat presei generalul Wolters.

După cum vă puteţi imagina, fiind eu însumi pilot în US Air Force, visul meu este să văd această fetiţă cu numele de Reach crescând şi pilotând avioanele de vânătoare ale forţelor noastre aeriene”, a adăugat el.

Şeful forţelor americane în Europa a precizat că din cele 7.000 de persoane evacuate din Kabul care au tranzitat baze americane în Europa de la 20 august, numai o sută au necesitat îngrijiri medicale, fie pentru simptome de COVID-19, fie din alte motive medicale.

Din cele 100 de persoane, 25 au fost internate la un spital local, iar 12 deja au fost externate.

După aterizarea mai multor femei la baza de la Ramstein, alţi doi bebeluşi au fost născuţi.


Sursă foto: Twitter Air Mobility Command

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233