dobroge.tv

Live

Cinci rachete au fost trase spre aeroportul din Kabul, cu mai puțin de 48 de ore înainte de retragerea definitivă a trupelor americane

Cinci rachete au fost trase spre aeroportul din Kabul, cu mai puțin de 48 de ore înainte de retragerea definitivă a trupelor americane
30 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Nu mai puțin de cinci rachete au fost trase luni dimineața către aeroportul internațional Hamid Karzai din Kabul, potrivit unor oficiali americani citate de CNN și The Guardian . Atacul are loc cu mai puțin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operațiunea de retragere a trupelor sale, conform calendarului, respectiv la 31 august, scrie HotNews.

În cursul nopții, armata americană a dat o lovitură aeriană care a distrus un vehicul capcană folosit de gruparea teroristă ISIS-K în atacurile sinucigașe cu bombă. CNN relată că nouă membri ai unei familii ar fi murit în Kabul, în urma atacului american cu dronă, printre victime figurând șase copii cu vârsta cuprinsă între 10 și doi ani. Informații nu au fost confirmate, SUA transmițând că anchetează cazul.

Zgomotul rachetelor șuierând deasupra capitalei afgane a fost auzit de locuitorii orașului și de corespondentul AFP chiar în primele ore ale diminețiilor de luni, relatează și The Guardian.

Potrivit unor surse din fosta administrație înlăturată de la putere de către talibani cu două săptămâni în urmă, rachetele au fost trase dintr-un vehicul situat în nordul capitalei.

Locuitorii din Kabul au mai putut auzi și reacția sistemului antirachetă de pe aeroport Hamid Karzai care ar fi interceptat cel puțin o rachetă, proiectil căzând pe stradă. De asemenea, a putut fi văzut fumul care sa ridicat deasupra clădirilor din nordul orașului.

Pe social media au apărut imagini cu un vehicul în flăcări, însă autenticitatea acestora nu a putut fi verificată. Din primele informații nu rezultă că există victime.

Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la atacul cu rachete de luni dimineața de pe aeroportul din Kabul, inclusiv asupra faptului că atacul nu a perturbat operațiunile de retragere, a transmis Casa Albă într-o declarație de presă.

În continuare, nu există informații privind eventuale victime.

Sistemul de apărare antirachetă, conceput pentru protejarea trupelor terestre și instalat aeroport, ar fi interceptat rachetele, la mai mult precizat sursele citate.


Sursă foto: Twitter Amichai Stein

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233