dobroge.tv

Live

SUA. Uraganul Ida a luat 46 de vieţi. Primarul din New York critică meteorologii: Prognozele sunt "făcute în batjocură, în câteva minute"

SUA. Uraganul Ida a luat 46 de vieţi. Primarul din New York critică meteorologii: Prognozele sunt
03 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cel puţin 46 de oameni au murit în inundaţiile provocate de ploile din urma uraganului Ida în oraşe din statul Virginia până în New England, relatează CNN. Dintre cele 46 de decese, 16 au fost înregistrate în satul New York, iar 13 dintre acestea, în oraşul New York. În Connecticut, un militar a murit în timp ce participa la o misiune de salvare. Douăzeci şi trei de persoane au murit în New Jersey, scrie news.ro.

Guvernatorul Phil Murphy a spus că majoritatea victimelor sunt oameni care au fost prinşi în maşini de ape. Autorităţile au spus că mulţi oameni sunt daţi dispăruţi.

Partea de nord-est a fost lovită săptămâna aceasta şi de opt tornade. În zona Philadelphia, mai multe străzi au fost acoperite de ape, circulaţia trenurilor şi a autobuzelor a fost afectată, iar oamenii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă.

Echipele de salvare au navigat pe străzile inundate din Philadelphia şi împrejurimi, nordul Delaware şi părţi din statul New York, şi au salvat oameni rămaşi în case inundate.

Şeful poliţiei din New York, Rodney Harrison, a spus joi că 835 de oameni au fost salvaţi din metrou. Din zona unde are loc US Open, în Flushing, au fost salvaţi 18 oameni, a mai spus el.

Stare de urgenţă a fost declarată zilele trecute în statul New York, în New York City şi în New Jersey.

Primarul din New York îi acuză pe meteorologi

Primarul din New York, Bill de Blasio, a criticat experții meteo, spunând că prognozele lor sunt "făcute în batjocură, în câteva minute". El a spus că a fost avertizat să se aștepte între 7 și 15 cm de ploaie pe parcursul zilei. Cu toate acestea, un record de 3,15 centimetri a căzut în Central Park în doar o oră.

"Trebuie să începem să comunicăm oamenilor că lucrurile vor fi mult mai rele în toate situațiile", a spus el.

La rândul său, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a spus: "Nu știam că între 20:50 și 21:50 noaptea trecută, cerurile se vor deschide literalmente și vor aduce Niagara pe străzile din New York".

Sursă foto: bbc.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233