dobroge.tv

Live

Visul de a deveni mama i-a adus moartea. Cristina s-a stins din viața la 30 de ani după o fertilizare in vitro

Visul de a deveni mama i-a adus moartea. Cristina s-a stins din viața la 30 de ani după o fertilizare in vitro
20 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

La 30 de ani, Cristina își dorea cu orice preț să devină mamă. După mai multe încercări nereușite, împreună cu soțul său au decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Stabiliți de 12 ani în Italia, cei doi au decis că cea mai bună opțiune ar fi să apeleze la o clinică din Chișinău, Republica Moldova, acolo unde procedura era mult mai ieftină.

Pentru această procedură, în Republica Moldova, Cristina și soțul său ar fi plătit de cinci ori mai puțin decât în Italia. Motiv pentru care, în 26 august, au avut o programare pentru prelevarea de ovule, o procedură simplă care ar fi trebuit să dureze aproximativ douăzeci de minute.

Însă, lucrurile s-au complicat. După trei ore, Ștefan a fost anunțat că inima soției sale s-a oprit pe masa de operație. Cristina a fost transferată în comă la alt spital, iar, din păcate, pe data de 2 septembrie s-a stins din viață.

Timp de aproximativ patru ani am încercat să avem un copil. Apoi, discutând cu niște prieteni, am decis să mergem la o cunoscută clinică privată din capitală, specializată în fertilizarea in vitro. Așa că pe data de 26 august, ea a fost supusă procedurii de extracție a ovocitelor. Era opt dimineața. Dar m-au sunat doar trei ore mai târziu. Doctorul m-a chemat la clinică și mi-a spus că inima Cristinei s-a oprit. El mi-a mai spus că și-a făcut treaba bine, că nu au existat complicații. Apoi mi-a spus să rămân calm, că totul se va rezolva în două săptămâni”, a declarat Ștefan pentru un ziar local.

Cristina a fost bine, analizele ei arată asta. Știm că nu se va mai întoarce niciodată la noi. Acum vrem să înțelegem ce s-a întâmplat. Vrem dreptate pentru moartea ei”, au declarat rudele pentru sursa citată.

Pe lângă o plângere la Parchet, familia a solicitat implicarea Ministerului Sănătății din Republica Moldova pentru a iniția o procedură penală împotriva medicilor și a instituției de sănătate.

Timp de 12 ani, Cristina locuise în Chivasso, unde lucra la „Antartide” din Viale Matteotti, la o scurtă distanță de centru. Un magazin pe care îl iubea și care era condus de verii săi.


Sursă foto: torino.corriere.it

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233