dobroge.tv

Live

Oficial rus: Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze şi a stabiliza preţurile

Oficial rus: Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze şi a stabiliza preţurile
13 octombrie 2021
Redactia DTV

Grupul Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze prin reţeaua sa de conducte şi a stabiliza preţurile, a declarat marţi un oficial rus, transmite Reuters, citat de news.ro.

Ministrul de Externe adjunct, Serghei Riabkov a respins, într-un interviu acordat BBC, orice sugestie că Rusia nu livrează suficiente gaze pe piaţa europeană, unde preţurile gazelor şi electricităţii au crescut puternic în acest an, în condiţiile în care livrările limitate de gaze coincid cu cererea puternică din economiile care îşi revin din pandemia de Covid-19.

”Susţinem securitatea energetică a Europei; dorim să colaborăm...Gazprom a început de fapt să pompeze din rezerve în conducte pentru a stabiliza piaţa”, a declarat Riabkov la emisiunea Hard Talk de la BBC, fără să ofere detalii.

Agenţia de presă rusă Interfax a afirmat, citând date ale Gas Infrastructure Europe, că Gazprom a pompat gaze de la unitatea sa de stocare din Haidach, Austria, timp de o zi, după ce preţurile gazelor au atins un nivel record.

Un grup de parlamentari din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor, afirmând că comportamentul grupului i-a făcut să suspecteze o manipulare a pieţei şi ”un efort de a presa” Europa să accepte lansarea rapidă a activităţii gazoductului Nord Stream 2 între Rusia şi Germania.

Atât Gazprom cât şi Kremlinul au respins acuzaţiile.

Sursă foto: e-nergia.ro

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233