dobroge.tv

Live

Moscova anunţă un nou tir reuşit de testare a unei rachete hipersonice de tip Zircon, pe care Putin o consideră ''invincibilă''

Moscova anunţă un nou tir reuşit de testare a unei rachete hipersonice de tip Zircon, pe care Putin o consideră ''invincibilă''
18 noiembrie 2021
Redactia DTV

Rusia a anunţat joi că a efectuat cu succes un tir de testare a unei rachete de croazieră hipersonică Zircon, o armă de tip nou, pe care Moscova o consideră ”invincibilă” şi care îngrijorează Occidentul, relatează AFP, citat de news.ro.

Armata rusă anunţă într-un comunicat că a tras de pe fregata Amiral Gorşkov asupra unei ţinte în apele Mării Albe, în Arctica, şi că ţinta a fost distrusă de ”o lovitură directă”.

O înregistrare video, publicată de către Ministerul rus al Apărării, surprinde racheta zburând într-o explozie de lumină, urmată de o dâră de fum, la miezul nopţii.

Primul tir oficial al unei rachete Zircon a avut loc în octombrie 2020.

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat atunci un ”mare evenment”.

Alte teste au avut loc între timp, de la bordul fregatei Amiral Gruşkov şi de la bordul unui submarin aflat în imersiune.

Racheta hipersonică de croazieră Zircon, cu o rază de acţiune de maximum 1.000 de kilometri, urmează să echipeze nave de suprafaţă şi submarine din flota rusă, mai scrie sursa citată.

Sursă foto: defenseromania.ro

Etichete:
moscova rusia putin
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233