dobroge.tv

Live

Tragedie în Bulgaria. Cel puţin 45 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc

Tragedie în Bulgaria. Cel puţin 45 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc
23 noiembrie 2021
Redactia DTV

Cel puţin 45 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc în noaptea de luni spre marţi, pe o autostradă în vestul Bulgariei, au anunţat oficialii locali, citează BBC, citat de news.ro.

Accidentul a avut loc după ora locală 02:00, în apropierea satului Bosnek (sud-vest de capitala Sofia), a spus Ministerul bulgar de Interne. Între victime se află şi copii, a relatat un oficial, şi, aparent, şapte oameni au fost salvaţi.Este ştiut că autobuzul călătorea din Turcia în Macedonia de Nord.

Prim-ministrul nord-macedonean, Zoran Zaev, a luat legătura cu omologul bulgar pentru a discuta cu privire la incident, potrivit BTV.

Cauza tragediei este anchetată de autorităţi, mai scrie news.ro.

UPDATE. Potrivit primelor informaţii victimele sunt originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul. Însă, potrivit poliţiei, numai cei doi şoferi sunt originari din Macedonia de Nord, iar pasagerii erau ”toţi albanezi”.

Autocarul a lovit o bară de protecţie - dintr-un motiv nedeterminat, în acest stadiu.

”Şapte pasageri au putut fi salvaţi” şi evacuaţi către un spital din Sofia, a precizat premierul interimar bulgar Stefan Ianev. Este vorba despre două femei şi cinci bărbaţi.

”Şoferul a murit pe loc. Nu era, aşadar, nimeni să deschidă uşile” şi să permită pasagerilor să scape de flăcări", a declarat la alt post de televiziune şeful poliţiei naţonale bulgare Stanimir Stanev.

12 minori, între care cinci copii, au murit în accident.

Sursă foto: bbc.com

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233