dobroge.tv

Live

Turcia stă pe un butoi de pulbere. Proteste împotriva lui Erdogan după devalorizarea lirei: ''Comercianţii nu pot dormi noaptea de grijă''

Turcia stă pe un butoi de pulbere. Proteste împotriva lui Erdogan după devalorizarea lirei: ''Comercianţii nu pot dormi noaptea de grijă''
24 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Turcia stă pe un butoi cu pulbere. Marţi seară au avut loc proteste împotriva partidului aflat la guvernare și condus de Recep Tayyip Erdogan, turcii fiind nemulţumiţi de scăderea nivelului de trai și de devalorizarea lirei.

Au avut loc demonstrații în districtul Cankaya din Ankara și în zonele Kurtulus și Kadıkoy din Istanbul, inclusiv lângă Piaţa Taksim. În locurile unde se protestează au fost desfășurate trupe de securitate care au intervenit împotriva manifestanților, transmite publicația duvarenglish.com, citată de digi24.ro.

Mulțimea a scandat: „Va veni timpul ca Partidul Justiției și Dezvoltării (formațiunea lui Erdogan care deține puterea în Turcia) să răspundă în fața poporului”.

Pe lângă Istanbul și la Ankara, au existat, de asemenea, rapoarte despre proteste în orașul din nord-vestul Turciei, Eskişehir.

Turcia trece prin cea mai gravă criză economică din ultimii 20 de ani după ce lira turcească era marţi în cădere liberă, doborând un nou record, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a reluat apelurile pentru reducerea dobânzilor, potrivit Bloomberg. Astfel, s-a atins un minim istoric de 12,49 lire pentru un dolar, iar cele 11 zile consecutive de scădere reprezintă cel mai grav declin înregistrat în ultimii 20 de ani. De la începutul anului şi până în prezent lira turcească a pierdut 40% din valoare, iar 20% din această scădere s-a înregistrat numai de la începutul lunii noiembrie.

Oamenii spun că stau constant cu ochii pe curs și se tem că banii nu le vor mai ajunge de la un salariu la altul. Comercianții nu pot dormi noaptea de grijă că nu știu ce se va întâmpla până dimineață și stau cu marfa nevândută, mai scrie sursa citată.

"Greutăţile noastre sunt tot mai mari. Suntem acum, aici, să spunem că este destul. Comercianţii nu pot dormi noaptea de grijă pentru ce se va întâmpla până dimineața. Chiriile neplătite se tot adună. Mărfurile nu sunt cumpărate sau vândute. Nimeni nu ne ajută să ducem această povară", a declarat Ahmet Arlik, comerciant.

„Nu a existat o asemenea catastrofă în istoria Republicii”,a declarat Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Popular Republican de opoziție, care îl face responsabil pe Recep Erdogan - care conduce țara din 2003 - pentru căderea liberă a monedei.

Kilicdaroglu, Davutoglu și alți lideri ai opoziției au anunțat întâlniri de urgență pentru a discuta despre prăbușirea lirei.

Sursă foto: https://greekcitytimes.com/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233