dobroge.tv

Live

Filmul tragediei din Bulgaria, unde 46 de oameni au ars de vii. Mărturia unui tânăr care a salvat 6 pasageri: ''Ţipau ca în filmele de groază'' - VIDEO

24 noiembrie 2021
Redactia DTV

46 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc în noaptea de luni spre marţi, pe o autostradă în vestul Bulgariei, au anunţat oficialii locali. Pasagerii nu au avut nicio șansă de scăpare. Șoferul a murit pe loc și nu a mai avut cine să deschidă ușile vehiculului. Oamenii veneau dintr-o excursie din Istanbul și mai aveau 200 de kilometri până la destinație, în Skopje, scrie digi24.ro. Doar 7 persoane au supravieţuit incendiului, deoarece un pasager a reuşit să salveze alţi oameni.

Tragedia a avut loc după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de Bosnek. Vehiculul, care era înmatriculat în Macedonia, circula cu 100 de kilometri la oră în momentul când a lovit o balustradă și a luat foc. Șoferul a murit pe loc, astfel că nu a mai avut cine să deschidă ușile autocarului în care erau 53 de oameni. 46 dintre ei, printre care 12 copii, au murit în incendiu.

"Nu toată lumea poate suporta să vadă o asemenea imagine. Este terifiant. Detaliile acestei tragedii vor fi investigate. E greu de privit.Nu am mai văzut așa ceva. Oamenii sunt îngrămădiți înăuntru, sunt arși până la cenușă", a declaratBoyko Rashov, ministrul interimar de Interne, citat de digi24.ro.

„Oamenii au început să ţipe ca în filmele de groază“

Doar 7 persoane au supravieţuit incendiului, deoarece un pasager a reuşit să salveze alţi oameni. Lulzim Sulejmani are 26 de ani, şi este din oraşul sârb Presevo. El se află acum internat într-o clinică din Sofia, alături de logodnica sa. Cei doi se numără printre cei şapte care au reuşit să scape din incendiul de pe autostrada din Bulgaria.

Potrivit adevarul.ro, în noaptea tragediei, bărbatul era treaz. El stătea cu logodnica sa pe penultimele locuri din autobuz. După ce a izbucnit incendiul, Luzmin a reuşit să spargă geamul lateral din dreptul lui, şi-a tras partenera abia trezită, care nu putea merge deoarece avea piciorul rupt, şi a scos-o din vehicul.

„În timp ce autocarul mergea s-a lovit de balustrada din partea dreaptă, roţile au explodat şi a izbucnit incendiul, era mult fum. Apoi autocarul s-a deplasat 20 de metri la stânga şi s-a oprit singur. Oamenii au început să vomite, să ţipe ca în filmele de groază. Am reuşit să scap pentru că am luat ciocanul şi am spart geamul. Mi-am scos logodnica şi alte cinci persoane”, a declarat Sulejmani pentru Klan TV, potrivit Libertatea.

Logodnica, Medina Lutfi, a spus cu lacrimi în ochi că ceilalţi oameni ţipau, multi dintre ei fiind copii: „Nu ştiu, dormeam şi deodată i-am auzit pe pasageri plângând şi strigând. Lulzim a spart sticla şi nu ştiu cum am ieşit. Când am văzut că e deschis în spatele capului meu, am sărit. Fumul negru era ca după o explozie de bombă. Dormeam cu toţii, era pe la două dimineaţa. Am auzit copiii plângând, erau mulţi copii.”

Lulzim Sulejmani a povestit că după accident au trecut doar 10 minute până când autocarul să se facă scrum. El e cetăţean sârb şi a fost vizitat la spital de ambasadorul sârb în Bulgaria, Zeljko Jovic.

Ministrul de Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, a declarat că autocarul se întorcea spre Skopje, după ce pasagerii fuseseră în excursie în Istanbul.

Polițiștii și procurorii bulgari au demarat o anchetă pentru a stabili cauza producerii accidentului.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233