dobroge.tv

Live

Comisia Europeană cere oprirea de urgenţă a zborurilor din Africa de Sud, după ce noua variantă de coronavirus a fost descoperită în Belgia

Comisia Europeană cere oprirea de urgenţă a zborurilor din Africa de Sud, după ce noua variantă de coronavirus a fost descoperită în Belgia
26 noiembrie 2021
Redactia DTV

Comisia Europeană a recomandat tuturor ţărilor membre să pună o „frână de urgenţă” tuturor zborurilor care vin din Africa de Sud, pentru a stopa răspândirea noii variante de coronavirus, B.1.1.529, scrie Observator News.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că măsura va ajuta la limitarea răspândirii variantei africane, care este considerată extrem de contagioasă. De asemenea, cei care s-au întors din Africa de Sud au fost îndemnaţi să respecte „reguli foarte stricte de carantină”.

Belgia este prima ţară europeană care anunţă că a descoperit un caz de infectare cu noua variantă a noului coronavirus B.1.1.529, vineri, un bărbat care a revenit din Egipt la 11 noiembrie, relatează AFP.

Avem un caz, acum confirmat, cu această variantă. Este vorba despre cineva care a revenit din străinătate. A fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Nevaccinat”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul belgian al Sănătăţii Franck Vandenbroucke.

Potrivit virusologului Marc Van Ranst, acest călător a revent din Egipt la 11 noiembrie. Existenţa variantei B.1.1.529 a fost dezvăluită joi în Africa de Sud.


Sursă foto: Digi 24

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233