dobroge.tv

Live

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron, în Marea Britanie

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron, în Marea Britanie
27 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Două cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid.

„Noaptea trecută târziu, am fost contactat de Agenţia de Securitate Sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu această nouă variantă, Omicron, în Marea Britanie. Unul în Chelmsford, celălalt în Nottingham”, a comunicat ministrul, potrivit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

El a precizat că persoanele infectate şi familiile lor sunt testate din nou. De asemenea, li s-a cerut să se izoleze cât timp sunt retestate şi li se stabilesc contacţii.

Anglia va adăuga de duminică, de la ora 04.00 GMT, pe lista de roşie de călătorie Malawi, Mozambic, Zambia şi Angola, ceea ce înseamnă că rezidenţii britanici şi irlandezi care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină timp de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern. Non-rezidenţilor li se va refuza intrarea.Pe listă se aflau deja Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Un prim caz suspect de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud.Totodată, şi Cehia verifică un caz suspect de infectare cu Omicron, la o persoană care a petrecut o perioadă de timp în Namibia, a anunţat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate Publică de la Praga, potrivit digi24.ro.

Vineri a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia.

61 din cei aproape 600 de pasageri veniți cu două zboruri din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 vineri, la sosirea pe aeroportul din Amsterdam, a anunţat sâmbătă autoritatea sanitară olandeză. În prezent sunt analizate rezultatele pentru a vedea dacă este vorba de noua variantă a virusului, Omicron.

Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

Sursă foto: https://www.aljazeera.com/

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233