dobroge.tv

Live

Arheologii au descoperit o mumie veche de 800 de ani, în Peru. GALERIE FOTO

Arheologii au descoperit o mumie veche de 800 de ani, în Peru. GALERIE FOTO
28 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O echipă de experţi a descoperit o mumie cu o vechime de cel puţin 800 de ani pe coasta centrală a Peru, a declarat unul dintre arheologii care au participat la excavări, scrie Reuters, citat de news.ro.

Rămăşiţele mumificate sunt ale unei persoane din cultura care s-a dezvoltat între coastă şi munţii din ţara sud-americană.

Mumia, al cărei gen nu a fost identificat, a fost descoperită în regiunea Lima, a spus arheologul Pieter Van Dalen Luna.

Principala caracteristică a mumiei este faptul că întregul corp a fost legat cu funii şi cu mâinile acoperindu-i faţa, ceea ce ar face parte dintr-un model funerar local”, a spus Van Dalen Luna de la Universitatea din San Marcos.

Rămăşiţele sunt ale unei persoane care a trăit în regiunea andină, a spus el. „Datarea cu radiocarbon va oferi o cronologie mai precisă”.

Mumia a fost găsită în interiorul unei structuri subterane de la periferia oraşului Lima. În mormânt erau şi ofrande, inclusiv vase de ceramică, resturi vegetale şi unelte din piatră, a spus specialistul.

Peru - cunoscut pentru destinaţia turistică Machu Picchu - găzduieşte sute de situri arheologice din culturi dezvoltate înainte şi după Imperiul Incaş care a dominat sudul Americii de Sud acum 500 de ani, de la sud de Ecuador şi Columbia până în centrul Chile.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233