dobroge.tv

Live

Maroc și-a închis granițele pentru două săptămâni: 72 de turiști români au rămas blocați. Reacția MAE

Maroc și-a închis granițele pentru două săptămâni: 72 de turiști români au rămas blocați. Reacția MAE
30 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe precizează marţi că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook a ambasadei, autorităţile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie a.c., orele 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Regatul Maroc.

Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetăţenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să ţina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obţine informaţii cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obişnuite. Situaţia epidemiologică va fi periodic evaluată de autorităţile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune”, preciza ambasada.

MAE informează într-un comunicat de presă că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent, scrie Agerpres.

De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19”, mai precizează ministerul.


Sursă foto: Paralela 45

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233