dobroge.tv

Live

Culmea vaccinării. Un italian a încercat să se vaccineze într-o proteză din silicon, încercând să obțină certificatul verde

Culmea vaccinării. Un italian a încercat să se vaccineze într-o proteză din silicon, încercând să obțină certificatul verde
03 decembrie 2021
Redactia DTV

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemont care voia să obţină „preţiosul” certificat Covid a încercat joi să se vaccineze împotriva coronavirusului într-un braţ proteză de silicon, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Acest caz ar friza ridicolul dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a denunțat gestul într-o postare pe Facebook Alberto Cirio, președintele regiunii din nord-vestul Italiei.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare din Biella cu o proteză foarte bine făcută însă culoarea şi senzaţia la atingere au trezit imediat suspiciuni infirmierei însărcinate să-l vaccineze, aceasta cerându-i să-şi scoată cămaşa şi descoperind astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul „va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecinii săi europeni, se confruntă în prezent cu o recrudescență a pandemiei de Covid-19, raportând joi aproape 17.000 de noi infecții depistate în ultimele 24 de ore. Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni în Italia va intra în vigoare un „super-certificat sanitar” care urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de Covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul verde obişnuit - care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen - va permite accesul la locul de muncă.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233