dobroge.tv

Live

Culmea vaccinării. Un italian a încercat să se vaccineze într-o proteză din silicon, încercând să obțină certificatul verde

Culmea vaccinării. Un italian a încercat să se vaccineze într-o proteză din silicon, încercând să obțină certificatul verde
03 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piemont care voia să obţină „preţiosul” certificat Covid a încercat joi să se vaccineze împotriva coronavirusului într-un braţ proteză de silicon, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

Acest caz ar friza ridicolul dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a denunțat gestul într-o postare pe Facebook Alberto Cirio, președintele regiunii din nord-vestul Italiei.

Bărbatul respectiv s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare din Biella cu o proteză foarte bine făcută însă culoarea şi senzaţia la atingere au trezit imediat suspiciuni infirmierei însărcinate să-l vaccineze, aceasta cerându-i să-şi scoată cămaşa şi descoperind astfel înşelătoria.

Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic însă aceasta a refuzat, povesteşte preşedintele Piemontului în postare, precizând că italianul „va da socoteală (pentru fapta sa) în faţa justiţiei”.

Italia, la fel ca toţi vecinii săi europeni, se confruntă în prezent cu o recrudescență a pandemiei de Covid-19, raportând joi aproape 17.000 de noi infecții depistate în ultimele 24 de ore. Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

Începând de luni în Italia va intra în vigoare un „super-certificat sanitar” care urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de Covid-19, care le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant.

Certificatul verde obişnuit - care poate fi obţinut prin efectuarea unui simplu test antigen - va permite accesul la locul de muncă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233