dobroge.tv

Live

Trei morți și șase răniți în urma unei explozii într-o zonă industrială din Abu Dhabi

Trei morți și șase răniți în urma unei explozii într-o zonă industrială din Abu Dhabi
17 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Trei camioane cu combustibil au explodat luni într-o zonă industrială din Abu Dhabi şi în apropiere de aeroportul din capitala Emiratelor a izbucnit un incendiu, mişcarea rebelilor yemeniţi houthi susţinând că a fost vorba de un atac, relatează Reuters şi AFP. Trei persoane au murit şi şase au fost rănite, au anunţat ulterior autorităţile, scrie HotNews.

Potrivit poliţiei din Abu Dhabi, în zona industrială Musaffah au sărit în aer trei camioane cu combustibil lângă un depozit al companiei petroliere ADNOC, iar pe un şantier de la aeroportul internaţional din oraş a fost înregistrat un incendiu.

Iniţial, poliţia a afirmat că nu s-au înregistrat victime şi nici „pagube semnificative” în urma acestor evenimente.

Agenţia de presă oficială a EAU WAM a transmis apoi că explozia camioanelor-cisternă cu carburant s-a soldat cu trei morţi şi şase răniţi „uşor până la moderat”.

Investigaţiile iniţiale au depistat în ambele locuri resturi ale unei aeronave de mici dimensiuni care ar putea fi o dronă şi care ar fi putut provoca explozia şi focul”, a menţionat poliţia într-un comunicat reluat de WAM.

Un purtător de cuvânt militar al rebelilor Houthi a declarat în schimb că gruparea a lansat o operaţiune militară „în profunzimea EAU”, detaliile urmând să fie comunicate în scurt timp.

Mişcarea Houthi, care luptă împotriva unei coaliţii conduse de Arabia Saudită din care fac parte şi Emiratele, a lansat frecvent atacuri transfrontaliere cu rachete şi drone asupra teritoriului saudit, dar se întâmplă rar să revendice astfel de acţiuni îndreptate chiar împotriva EAU.

Recent forţe pro-coaliţie susţinute de EAU s-au alăturat operaţiunilor împotriva rebelilor în regiunile Shabwa şi Marib din Yemen, bogate în petrol. Emiratele şi-au redus drastic prezenţa militară în Yemen în 2019, pe fondul unui blocaj în plan militar şi al creşterii tensiunilor regionale cu Iranul, dar continuă să influenţeze situaţia prin contribuţia sa la înarmarea şi pregătirea forţelor yemenite. La rândul lor, rebelii Houthi, care la finele lui 2014 au alungat din capitala Sanaa guvernul recunoscut internaţional al Yemenului, determinând intervenţia coaliţiei, susţin că sunt capabili să atace EAU datorită creşterii capacităţilor lor militare.

În iulie 2018, Emiratele au dezminţit deja informaţii că rebelii au atacat aeroportul din Abu Dhabi cu o dronă, iar în decembrie 2017 au anunţat că au lansat o rachetă de croazieră asupra unei centrale nucleare din Abu Dhabi, anunţ dezminţit de autorităţile din Emirate.


Sursă foto: arabianbusiness.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233