dobroge.tv

Live

Rusia a anunţat exerciții navale de amploare în mai multe mări și oceane, pe fondul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul

Rusia a anunţat exerciții navale de amploare în mai multe mări și oceane, pe fondul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul
20 ianuarie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Rusia va susţine exerciţii de amploare în Atlantic, Arctica, Pacific şi în Marea Mediterană. Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Agerpres, că, în total, "peste 140 de nave de război şi vase de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de echipamente militare şi aproximativ 10.000 de militari urmează să ia parte” la aceste manevre".

Manevrele vor fi supervizate de către comandantul-şef al Marinei militare ruse, amiralul Nikolai Ievmenov.

Potrivit ministerului, aceste exerciţii vor avea loc atât „în apele şi mările adiacente teritoriului rus”, cât şi „zonele importante pe plan operaţional din oceanul planetar”.

„Exerciţii distincte vor avea loc în apele Mării Mediterane, ale Mării Nordului, în Marea Ohotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic şi în Oceanul Pacific”, mai precizează comunicatul.

Aceste manevre din toate direcţiile sunt organizate „conform planului de antrenament al forţelor armate ruse pe anul 2022”, conform textului.

„Obiectivul principal este utilizarea forţelor navale, aeriene şi spaţiale pentru protejarea intereselor naţionale ruse în oceanele lumii şi pentru contracararea ameninţărilor militare împotriva Rusiei dinspre mări şi oceane”, mai indică Ministerul rus al Apărării.

În prezent, Rusia a concentrat în apropiere de graniţele Ucrainei aproximativ 127.000 de soldaţi, a declarat miercuri secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare de la Kiev, Aleksei Danilov, menţionând că pentru o ofensivă terestră la scară largă Moscova ar avea nevoie de circa 1 milion de soldaţi, potrivit agenţiei de presă ucrainene Liga.net, citat de digi24.ro.

Sursă foto: defenseromania.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233