dobroge.tv

Live

Danemarca devine primul stat UE care ridică toate restricţiile sanitare împotriva COVID-19

Danemarca devine primul stat UE care ridică toate restricţiile sanitare împotriva COVID-19
01 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Danemarca a elminat de marţi toate restricţiile împotriva COVID-19, inclusiv obligativitatea de a purta mască sanitară, devenind, astfel, prima ţară din Uniunea Europeană care adoptă o astfel de decizie, relatează BBC, citat de news.ro.

În pofida incidenţei ridicate, autorităţile promit că virusul nu mai reprezintă o „ameninţare critică" pentru societate, datorită ratei ridicate de vaccinare.

Avem un procentaj extrem de ridicat al adulţilor vaccinaţi cu trei doze”, a declarat epidemiologul Lone Simonsen, de la Universitatea din Roskilde, pentru AFP.

Considerăm că este rezonabil să ridicăm restricţiile, întrucât Omicron nu este o boală gravă pentru cei nevaccinaţi”, a continuat Simonsen.

Premierul danez, Mette Frederiksen, a salutat demersul printr-o postare pe Facebook, în care a scris: „De la 1 februarie, Danemarca va fi complet deschisă” şi a mulţumit populaţiei pentru rata de vaccinare ridicată.

De marţi, măştile nu mai sunt necesare în magazine, restaurante şi în mijloacele de transport în comun. Limitele privind numărul de persoane permise la adunările în spaţiile închise şi măsurile de distanţare socială vor fi înlăturate.

Cluburile de noapte au fost redeschise, iar aplicaţia de urmărire a contactelor nu mai este necesară.

Unele restricţii vor rămâne, însă, în vigoare, de exemplu, măsurile pentru călătorii nevaccinaţi care încearcă să intre în ţară din afara zonei de călătorie liberă a Danemarcei, precum şi utilizarea măştilor sanitare în spitale.

Alte state membre UE, printre care Irlanda, Franţa şi Ţările de Jos, au început să elimine unele dintre restricţiile împotriva COVID-19.


Sursă foto: PxHere

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233