dobroge.tv

Live

Imaginile durerii în Kiev. Zeci de civili evacuați de pompieri după ce un bloc a fost bombardat. O persoană a murit: „Arată ca într-un film apocaliptic”

Imaginile durerii în Kiev. Zeci de civili evacuați de pompieri după ce un bloc a fost bombardat. O persoană a murit: „Arată ca într-un film apocaliptic”
14 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Imagini cumplite surprinse astăzi în Kiev. Capitala Ucrainei pare desprinsă din filmele de groază după ce un bloc de locuințe a fost bombardat de trupele ruse. O persoană a murit și mai multe au fost rănite. Pompierii au intervenit pentru a evacua locatarii.

Mai mult, potrivit Daily Mail, o rachetă a fost interceptată și distrusă de sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, dar resturile au căzut peste un autobuz și o mașină, ucigând o persoană și rănind alte șase.

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat: „Kiev. Unul dintre cele mai frumoase orașe din UE, astăzi arată ca un cadru dintr-un film apocaliptic”. Volodymyr Zelensky a promis că va reconstrui fiecare stradă și clădire ucraineană distrusă.

Imaginile surprinse după bombardament sunt de-a dreptul sfâșietoare. Mai multe persoane, blocate în locuințe au fost evacuate de pompieri fie cu autoscara, fie prin mijloace improvizate. Se pot observa și bătrâni care se chinuie să coboare.

Lyudmila, o femeie în vârstă de 63 de ani care se afla în apartament cu soțul și fiul atunci când au început bombardamentele, a povestit pentru Daily Mail clipele de groază pe care le-a trăit.

M-am trezit într-o ploaie de sticlă. Toate ferestrele erau sparte și ușile zburau prin aer. Nu a existat niciun avertisment. Am a fost doar o explozie masiva. A durat o secundă și apoi totul a fost distrus. Am pierdut totul. Am reușit să luăm doar geanta noastră de urgență cu documentele (pașapoartele) și puțină mâncare. Am reușit să iau câinele, Marta, dar nu am găsit pisicile, pe Misha și Msha.

Nu mai avem nimic. Televizorul nostru, laptopurile noastre, totul a fost distrus. A fost un apartament foarte bun. Aveam trei camere. Ne plăcea să trăim acolo. Eram acolo din 2004. Acum trebuie să stăm la rude”, a declarat Lyudmila Evseskaya pentru Daily Mail.

Tanya și soțul ei dormeau când apartamentul lor a fost lovit. Ea a povestit cu groază ce s-a întâmplat.

Încă tremur. Capul meu este peste tot. Este foarte greu să vorbești despre ceea ce s-a întâmplat. Știu că este important să spunem lumii ce s-a întâmplat aici în această dimineață. Înainte să se întâmple asta ne-am obișnuit să fim atât de aproape de război. Din apartamentul meu văd incendiile și luptele din Irpin, care nu este atât de departe. Dar ceea ce aici a fost un șoc total. Fiica mea locuiește într-un alt apartament din bloc. Ei locuiesc acolo cu nepoata mea. Are un an și jumătate. Toate ferestrele lor au fost sparte”, a declarat Tanya pentru Daily Mail.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a condamnat în atacul rusesc asupra civililor: „Azi, Kievul simte durerea unui atac al inamicului”. El a declarat și că armata ucraineană a doborât o rachetă rusă care a căzut într-o altă zonă rezidențială a orașului, ucigând un civil și rănind alți șase.


Sursă foto: Daily Mail / Reuters / AP


Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233