Live

Spania, în situație critică

În faţa epidemiei de coronavirus, Spania se regăseşte într-o situaţie critică, cu cele mai îngrijorătoare cifre din Europa occidentală în privinţa infectărilor cu Covid-19. Deja unele țări au extins avertismente turiștilor din aceasta țară, considerând că este o zonă cu risc ridicat.

Spania a comunicat la începutul acestei saptamani o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice de COVID-19 în ultimele şapte zile, adică mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia împreună.

Cu 323.000 de cazuri, este prima ţară din Europa Occidentală, a 11-a din lume şi îşi devansează mult vecinii cu 108 de cazuri la 100.000 de locuitori faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia. Multe ţări europene impun carantina celor care revin din Spania. Germania a extins deja avertismente contra turiştilor din Spania, clasând Madrid şi Ţara bascilor drept zone de risc.

Spania a înregistrat peste 500 de focare de infectare de la primul val şi cunoaşte cea mai mare răspândire comunitară. Pe 21 iunie s-a pus capăt celei mai stricte izolări din lume, în timpul căreia populaţia a fost obligată să rămână la domiciliu mai multe săptămâni. La această dată, autorităţile înregistrau 238 de noi cazuri pe zi şi o medie de 8 cazuri la 100.000 de locuitori, departe de statistica de la mijlocul lui iulie.

Guvernul îşi apără măsurile adoptate, amintind că aceste cazuri cresc pe măsură ce testele se multiplică. Spania înregistra 950 de morţi pe zi în timpul vârfului primului val, faţă de 253 în total de la sfârşitul perioadei de izolare, bilanţul ajungând la 28.576 de decese.

Etichete:   spania coronavirus

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Prezentatorul american de televiziune Larry King a murit la vârsta de 87 de ani

Jurnalistul american Larry King, în vârstă de 87 de ani, diagnosticat la finalul anului trecut cu Covid-19, a murit...

Imagini de la protestele violente din Rusia: lupte între demonstranții pro-Navalnâi și poliție. Peste 1.000 de persoane au fost arestate. GALERIE FOTO/VIDEO

Peste o mie de persoane au fost arestate de forţele de ordine sâmbătă, 23 ianuarie, în Rusia în cursul...

Părinții unei fete de 10 ani, în stare de șoc: Antonella a murit sufocată în timp ce realiza o provocare pe o rețea de socializare

O fetiță în vârstă de 10 ani din Palermo, Italia, a murit asfixiată în timp ce participa la o provocare numită...

Șofer de TIR angajat în România, descoperit de polițiști că se află pe traseu de patru luni și de atunci doarme în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg,...

Cum au reușit patru români să lase fără internet și telefonie trei orașe întregi din Spania

Garda Civilă din Guadalajara, Spania, a reținut patru români acuzați că au lăsat mai multe orașe fără internet...

Donald Trump a plecat de la Casa Albă. VIDEO

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a plecat miercuri, 20 ianuarie, de la Casa Albă, în Florida, cu...

Momente de groază în centrul Madridului: un bloc a fost distrus aproape în totalitate după o explozie puternică

O explozie de proporții a distrus miercuri, 20 ianuarie, cea mai mare parte a unei clădiri din capitala spaniolă...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233