dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 75

60 de oameni uciși după ce rușii au bombardat o școală. Moscova marchează Ziua Victoriei. Zelenski: „Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”

60 de oameni uciși după ce rușii au bombardat o școală. Moscova marchează Ziua Victoriei. Zelenski: „Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”
09 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 75-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, iar sirenele au răsunat fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Rusia se pregătește pentru paradă, iar Ucraina pentru noi bombardamente. În câteva ore, la Moscova o să înceapă sărbătoarea de Ziua Victoriei, iar toată lumea așteaptă următorul pas al Kremlinului. Analiștii militari spun că Rusia va lansa atacuri tot mai dese și mai puternice, potrivit Digi 24.

60 de oameni uciși în atacul asupra şcolii din Bilohorivka

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul adresat naţiunii duminică seară, că 60 de civili a fost ucişi în atacul rusesc asupra şcolii din satul Bilohorivka, în regiunea Lugansk.

În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor.

O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali”, a spus Zelenski.

Duminică, guvernatorul regiunii Lugansk a anunţat că forţele ruse au lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane.

Treizeci de persoane au fost salvate.

Parade cu ocazia Zilei Victoriei, în 28 de orașe din Rusia

Potrivit Kremlinului, paradele vor fi organizate în 28 de orașe, la evenimente urmând să participe 65.000 de oameni, 2.400 de vehicule militare și 400 de avioane. Potrivit BBC, ceremoniile sunt în plină desfășurare la Vladivostok, în Siberia de est.

Imagini de la parada din Ekaterinburg au fost publicate de Nexta, pe twitter. Participanții afișează deja celebrul semn „Z”, simbol al invaziei.

Zelenski: Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial

Potrivit lui Volodimir Zelenski, Ucraina „a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită”.

Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti.

Pentru ca atunci nimeni să nu uite. Aşa că cuvintele cu adevărat importante – "niciodată din nou” – care se repetă în toată lumea liberă în fiecare an, în zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi recapete din nou greutatea.

Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide”, a mai spus Zelenski.

Trupele ucrainene s-au retras din oraşul Popasna

Trupele ucrainene s-au retras din oraşul Popasna, din estul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regiunii Lugansk, confirmând informaţiile anterioare conform cărora oraşul a fost cucerit de forţele ruse, transmite Reuters, citat de news.ro.

Şeful republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadârov, a declarat duminică că trupele sale au preluat controlul asupra majorităţii oraşului Popasna.

Guvernatorul Lugansk, Serhi Gaidai, a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupele ucrainene s-au retras pentru a ocupa mai multe poziţii fortificate, adăugând: „Totul a fost distrus acolo”.

Forţele ruse au lansat în aprilie o nouă ofensivă, de-a lungul majorităţii flancului estic al Ucrainei, unele dintre cele mai intense atacuri şi bombardamente având loc recent în jurul Popasna, în regiunea Lugansk.

Patron, câinele care a ajutat la găsirea de mine lăsate de ruşi, decorat de preşedintele Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a onorat pe cel mai faimos câine al ţării, Patron, pentru dăruirea sa.

Patron, un Jack Russell Terrier, a devenit o figură naţională de la invazia rusă pentru munca sa cu echipele de eliminare a minelor din oraşul Cernigău. El este creditat că a descoperit aproximativ 150 de muniţii ca parte dintr-o echipă care lucrează pentru Serviciul de Stat de Urgenţă.

Zelenski i-a înmânat lui Patron şi proprietarului său, Mihailo Iliev, premiul de stat „Pentru servicii dedicate” în cadrul unei întâlniri cu premierul canadian Justin Trudeau. Echipa de deminare de la Cernigău a folosit tehnologia canadiană în activitatea sa.

La ceremonia de duminică, Trudeau a părut să-şi caute buzunarele după bunătăţi, dar fără succes, scrie CNN.

La apariţiile anterioare în presă, Patron pare să nu fi fost impresionat de atenţia pe care a generat-o munca sa.

Vicepremierul Rusiei a vizitat mai multe oraşe ucrainene, între care şi Mariupol

Vicepremierul Rusiei, Marat Khusnullin, a vizitat duminică Mariupol, el fiind cel mai înalt oficial guvernamental care ajunge în oraşul Mariupol de startul invaziei, informează cnn.com, citat de news.ro.

Am vizitat teritoriile eliberate din Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk. Am vizitat Mariupol, Volnovaha, Lugansk şi alte oraşe şi am discutat cu localanicii”, a precizat Khusnullin pe Telegram.

În regiuni, începe revenirea la o viaţă liniştită. Multă muncă. Vom ajuta. În special, este necesară o activitate la scară largă pentru a oferi asistenţă umanitară”, a adăugat el.

Vicepremierul apare în imagini video întâlnindu-se cu Denis Puşilin, liderul autodeclaratei Republici Populare Doneţk.


Sursă text: news.ro / hotnews.ro / digi24.ro

Sursă foto: Twitter @nexta_tv / news.ro / spotmedia.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233