dobroge.tv

Live

DRAMELE RĂZBOIULUI. Cadavrul unui bărbat ucis de ruși, pus deasupra unei mine. Ludmila a fost nevoită să adune rămășițele soțului într-o cutie

DRAMELE RĂZBOIULUI. Cadavrul unui bărbat ucis de ruși, pus deasupra unei mine. Ludmila a fost nevoită să adune rămășițele soțului într-o cutie
10 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 76-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final. Orori au ieșit la iveală în satele eliberate de sub ocupația rusă. Un adevărat masacru a avut loc la Bucha, unde au fost descoperite cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate și gropi comune unde se aflau sute de persoane.

Alte orori ies la iveală și în zona Kievului, la mai bine de o lună de la retragerea forțelor ruse de pe teritoriu. După ce au ieșit din adăposturi, localnicii au găsit clădiri distruse de gloanțe și cadavre abandonate pe străzi.

Potrivit publicației Politico, Lyudmyla, o femeie ucraineancă trece printr-o avedărată dramă după ce soțul ei, Oleksandr, un mecanic în vârstă de 47 de ani, a fost ucis de ruși la periferia Kievului. Soldații i-au pus cadavrul într-o mașină, sub care au lăsat o mină antipersonal. Când forțele ucrainene au încercat să recupereze trupul neînsuflețit, dispozitivul a explodat.

Am făcut totul împreună”, a declarat Lyudmyla pentru sursa citată. Femeia povestește că bărbatul a organizat un grup de voluntari pentru apărarea satului natal de lângă Kiev. Alături de doi prieteni, Oleksandr spera să ajute armata ucraineană cu informații despre pozițiile soldaților ruși în zonă.

Pe 1 martie, la câteva zile după ce rușii au invadat satul, membrii grupului lui Kyrpach au plecat cu mașina în recunoaștere. Pentru că aceștia nu s-au mai întors, Oleksandr a pornit în căutarea lor. „Mi-a spus că se va întoarce imediat”, a spus văduva soldatului, însă voluntarul nu a mai făcut-o.

Cadavrul, pus deasupra unei mine

Ziua următoare, femeia a pornit în căutarea soțului. Într-o zonă împădurită, la aproape un kilometru de locuință, Ludmila i-a descoperit mașina, cu cheile încă în contact. Un prieten care a însoțit-o pe femeie a observat că portbagajul este ciuruit de gloanțe, dar nu a lăsat-o să se apropie, temându-se că ar putea fi vorba de o capcană.

Au cerut ajutorul soldaților ucraineni. Aceștia au încercat să recupereze trupul lui Oleksandr, însă în momentul în care cadavrul a fost mișcat, mașina a eplodat. Rușii plasaseră sub autovehicul o mină antipersonal.

Ludmila a cules bucățile din trupul bărbatului cu care a petrecut decenii și le-a pus într-o cutie. Mai târziu i-a îngropat rămășițele în grădina casei, unde obișnuiau să planteze legume.


Sursă foto: politico.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233