dobroge.tv

Live

Rusia suspendă, începând de sâmbătă, livrările de electricitate către Finlanda

Rusia suspendă, începând de sâmbătă, livrările de electricitate către Finlanda
13 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Rusia îşi suspendă, de sâmbătă, livrările de electricitate către Finlanda, a anunţat astăzi furnizorul RAO Nordic Oy, deţinut în întregime de întreprinderea rusă InterRAO, relatează AFP, citat de news.ro.

Acest anunţ intervine în contextul unei creşteri a tensiunilor între Moscova şi Helsinki, care şi-a anunţat voinţa de a adera ”fără întârziere” la NATO, o consecinţă a invaziei Ucrainei de către Rusia.

”Eram pregătiţi de acest lucru şi nu va fi dificil. Putem face faţă cu un pic de importuri în plus din Suedia şi Norvegia”, a reacţionat un reprezentant al operatorului reţelei electrice finlandeze Fingrid, Timo Kaukonen.

Preşedintele şi premierul finlandezi s-au declarat joi în favoarea unei aderări ”fără întârziere” la NATO şi au anunţat că decizia acestei ţări nordice urmează să fie anunţată duminică Alianţei.

Diplomaţia rusă a anunţat, la rându său, că Rusia va fi ”obligată să ia măsuri reciproce, militaro-tehnice şi altele, cu scopul de a pune capăt amenunţărilor la adresa securităţii sale naţionale” în cazul unei aderări a Finlandei la NATO.

Sursă foto: restartenergy.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233