dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 80

Peste 1.000 de localități au fost eliberate de sub ocupația rușilor. Zelenski: „Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate”

Peste 1.000 de localități au fost eliberate de sub ocupația rușilor. Zelenski: „Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate”
14 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 80-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a recâştigat vineri controlul asupra a şase localităţi ocupate de forţele ruse şi asupra a 1.015 de la începutul conflictului, în februarie. El a susţinut că Rusia a pierdut 27.000 de soldaţi, mulţi dintre ei tineri recruţi, precum şi peste 3.000 de tancuri, vehicule blindate şi vehicule militare convenţionale, precum şi drone şi elicoptere.

Peste 1.000 de localități, eliberate de sub ocupația rușilor

Zelenski a spus că peste 27.000 de soldaţi ruşi au murit, majoritatea tineri recruţi, şi că peste 3.000 de vehicule militare au fost distruse.

Subliniind că nimeni nu poate estima cât va dura războiul, Zelenki a precizat că ucrainenii acţionează pentru a-l scurta, dar că acest lucru nu depinde doar de poporul ucrainean. care a făcut maximum posibil, ci şi de statele partenere.

Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa”, a declarat Volodimir Zelenski.

Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei”, a afirmat preşedintele Ucrainean.

Continuăm să reconstituim teritoriile libere ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 localităţi au fost eliberate, adică încă şase în ultimele 24 de ore”, a spus el în obişnuitul său discurs zilnic.

Nu este clar exact cât teritoriu reprezintă acele aşezări. Zelenski a subliniat şi alte realizări ale armatei ucrainene în acele zone.

Refacem acolo alimentarea cu energie electrică, cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el.

Desigur, ne amintim fiecare oraş şi fiecare comunitate care este încă sub ocupaţie. Herson, Melitopol, Berdyansk, Enerhodar, Mariupol şi toate oraşele din Donbas”, a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mai afirmat că „eliberarea treptată a regiunii Harkov” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.

Tren frigorific plin cu cadavre de soldați ruși

Un tren plin cu cadavre ale militarilor ruși omorâți în Ucraina a fost lăsat în urmă de trupele lui Putin care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reușit să o cucerească. Un colonel ucrainean a spus că Moscova a refuzat să-și revendice propriii morți, asta în condițiile în care Ucraina susține că a ucis peste 25.000 de mii de soldați, iar Rusia a recunoscut doar aproximativ 1.300 de morți.

Ruşii au suferit pierderi grele după trei încercări eşuate de forţare a unui râu strategic

Trupele Moscovei au înregistrat pierderi grele în ultimele trei zile în regiunea Donbas din Ucraina: un batalion al armatei ruse şi-a pierdut aproape în întregime toate blindatele din dotare, după trei încercări eşuate de forţare a râului Severski Doneţ din Lugansk, cu scopul de a încercui trupele Kievului din zona oraşului Severodoneţk, a declarat pentru BBC un oficial al armatei ucrainene.

Șeful informațiilor militare din Ucraina: Războiul se va încheia până la sfârșitul anului

Războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură până la jumătates lui august și se va încheia până la sfârșitul anului, spune șeful Direcției de informații militare a Ucrainei, potrivit Guardian, care preia Sky News.

Punctul de cotitură va fi în a doua jumătate a lunii august. Majoritatea confruntărilor directe se vor termina până la sfârșitul anului. Ca rezultat, ne vom întări puterea în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv în Donbas și Crimeea”, a declarat generalul maior Kirilo Budanov pentru Sky News.

El a mai spus că Rusia a suferit pierderi imense și că acest lucru nu îl surprinde, având în vedere că puterea Rusiei este un „mit”.

Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Îi este teamă de agresivitatea ei. Noi ne luptăm de opt ani cu Rusia și putem spune că puterea Rusiei, căreia i se face atâta publicitate, este un mit. Nu e atât de puternică. E o hoardă de oameni înarmați”, a afirmat generalul Budanov.

El a mai arătat că forțele ruse care atacă în nord-estul Harkovului au fost împinse înapoi până aproape de granița Rusiei și că eșecul de a traversa râul Siverski Doneț zilele trecute s-a soldat cu „pierderi grele”.

Pot confirma că au suferit pierderi grele în materie de trupe și armament și pot spune că în momentul în i-am lovit cu artileria multe echipaje și-au abandonat echiapmentul.

Budanov a mai adăugat că înfrângerea Rusiei în Ucraina va duce la înlăturarea președintelui Vladimir Putin și că o lovitură de stat împotriva lui se pregătește deja.

Mișcarea a început deja și este imposibil de oprit”, a spus Budanov, fără să aducă vreo dovadă în acest sens.

Mai mult, Putin este „într-o stare fizică și psihică proastă și este foarte bolnav”. Zvonuri despre starea proastă de sănătate a preledibtelui circulă în ultima vreme, însă ele nu au putut fi confirmate din surse independente.


Sursă text: news.ro / digi24.ro

Sursă foto: Twitter @nexta_tv

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233