dobroge.tv

Live

Ruşii continuă atacul brutal asupra combinatului siderurgic Azovstal. ''Bombe incendiare cu fosfor'' au căzut împotriva Apărătorilor Mariupolului - VIDEO

Ruşii continuă atacul brutal asupra combinatului siderurgic Azovstal. ''Bombe incendiare cu fosfor'' au căzut împotriva Apărătorilor Mariupolului - VIDEO
15 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 81-a zi de război în Ucraina, iar ofensiva rusă continuă în estul Ucrainei. Potrivit digi24.ro, unitățile rusești se regrupează în anumite zone, pentru refacerea forțelor și realimentare, iar la Liov s-a înregistrat un atac cu rachetă. Ucrainenii susțin că au respins 12 atacuri în regiunile Donețk și Lugansk în ultimele 24 de ore.

Ucraina a acuzat duminică forțele ruse că au aruncat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal de la Mariupol, în vreme ce familiile luptătorilor prinși înăuntru au spus că se tem că lupta lor se apropie de sfârșit.

„Iadul a venit pe pământ. La Azovstal”, a scris Petro Andriuşcenko, consilier local în Mariupol, pe Telegram. El a postat o înregistrare video cu atacul, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, însă înregistrarea nu a putut fi verificată din sursă independentă, scrie Agerpres, preluând dpa.

„Ieri, ocupanții au folosit pentru prima dată bombe incendiare sau cu fosfor împotriva Apărătorilor Mariupolului (concluzia o vom lăsa specialiștilor). Ocupanții înșiși susțin că au fost folosite obuze incendiare 9M22C cu straturi de termită. Temperatura de ardere este de aproximativ 2 - 2,5 mii de grade Celsius. Este aproape imposibil să opriți arderea”, a scris Petro Andriuşcenko în mesajul său pe Telegram.

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul şi provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate.

Potrivit vicepremierului ucrainean Irina Vereşciuk, în interiorul combinatului Azovstal mai sunt circa 1.000 de combatanţi, dintre care jumătate sunt răniţi, în timp ce surse ruseşti vorbesc despre circa 2.500 de combatanţi ucraineni şi mercenari străini. Ucraina a propus eliberarea unor prizonieri de război ruşi în schimbul răniţilor de la Azovstal.

Peste 660 de persoane au fost ucise în regiunea Harkov de la începutul invaziei ruse

Peste 660 de persoane au fost ucise, de la începutul războiului, de forţele ruse în regiunea Harkov din Nord-Estul Ucrainei, a spus şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik. Din cele 668 de victime, 29 sunt copii. Cele mai multe victime au fost înregistrate în localităţile care s-au aflat, până de curând, sub ocupaţia armatei ruse, potrivit Agerpres.

„Noi doar documentăm crimele, după care toate materialele sunt preluate de serviciul secret al Ucrainei sau de Procuratură. Ei deschid dosare penale. Ultima locaţie unde am lucrat cu angajaţii Poliţiei este Vilhivka, care a fost eliberată şi noi am cadavre îngropate în curţile caselor. Au fost trei oameni care au fost împuşcaţi dintr-un tanc rusesc, lucruri pe care ni le-au comunicat martorii oculari, oameni care au reuşit să supravieţuiască”, a spus Baranik.

Oraşul Harkov, al doilea ca mărime al Ucrainei, are o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de persoane, dar după declanşarea războiului, aproximativ un milion ar fi părăsit localitatea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233