dobroge.tv

Live

Zelenski: Bombardarea în zonele de frontieră sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei

Zelenski: Bombardarea în zonele de frontieră sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei
18 mai 2022
Redactia DTV

Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj pe reţelele de socializare în care afirmă că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei.

”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei. Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice.

Am avut o conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Substanţială şi lungă. Am discutat despre cel de-al şaselea pachet de sancţiuni care se pregăteşte în Uniunea Europeană. Am discutat, de asemenea, despre procesul de negociere cu Rusia şi despre evacuarea eroilor noştri din Azovstal. Misiunea de evacuare continuă, este supervizată de militarii şi serviciile noastre de informaţii. Sunt implicaţi cei mai influenţi mediatori internaţionali”, a afirmat preşedintele.

Zelenski a precizat că lucrează pentru a strânge ”cea mai mare audienţă internaţională posibilă pentru Ucraina”.

”Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru a pune presiune asupra Rusiei la toate nivelurile”, a mai declarat Zelenski.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233