dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 85

Ucrainenii au distrus un pod strategic din Lugansk. Avertizare ONU: Invazia Ucrainei ar putea provoca o criză alimentară globală

Ucrainenii au distrus un pod strategic din Lugansk. Avertizare ONU: Invazia Ucrainei ar putea provoca o criză alimentară globală
19 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 85-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final.

Ucrainenii ar fi bombardat o fabrică de alcool rusească de lângă graniță

Forțele ucrainene au bombardat un sat rusesc de lângă graniță în dimineața de joi. Cel puțin un civil a fost ucis, a susținut guvernatorul regiunii.

Obuzele au lovit o fabrică de alcool din satul Tyotkino din regiunea Kursk și alte câteva clădiri din zonă, a transmis, pe telegram, guvernatorul Roman Starovoit potrivit The Guardian.

Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil”, a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina.

Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori, joi dimineaţă.

Mai multe case au fost avariate. Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat”, a continuat guvernatorul care a postat pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament, scrie și AFP citată de News.ro.

Alți doi soldați ruși, judecați pentru crime de război

Alți doi soldați ruși vor apărea în instanță acuzați de crime de război. Cei doi militari, ale căror nume nu au fost făcute publice, sunt acuzați că au tras în clădiri rezidențiale din regiunea Harkiv a Ucrainei. Audierile vor începe în această dimineață la tribunalul districtual Kotelevskii din Poltava, scrie news.sky.com

Ucrainenii au distrus un pod strategic din Lugansk

Ucrainenii au filmat o acțiune de distrugere a unui pod de cale ferată strategic în apropiere de orașul Siverodonețk, regiunea Lugansk, pentru a îngreuna înaintarea trupelor ruse, scrie Digi 24.

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum soldații ucraineni încarcă o mașină cu mine antitanc pe care le montează apoi sub podul de cale ferată. Explozia este filmată din dronă și se vede efectul puternic asupra infrastructurii feroviare.

Oficial NATO: Ucraina ar putea recupera Crimeea și Donbasul dacă continuă lupta

NATO nu se așteaptă la câștiguri semnificative pentru nicio parte pe câmpul de luptă din Ucraina în următoarele săptămâni, a declarat miercuri pentru CNN un oficial militar din cadrul alianței.

Cred că vom fi în impas pentru o vreme”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, dezbaterea din interiorul alianței se concentrează pe întrebarea dacă este posibil ca Ucraina să recupereze Crimeea și teritoriile Donbas, controlate de Rusia.

Cred că ar putea [recupera Crimeea și Donbasul], da. Nu acum, nu curând, dar dacă pot continua lupta cred că da”, a declarat oficialul.

Avertisment ONU: Lumea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară globală

Invazia Ucrainei ar putea cauza penurie de alimente la nivel mondial în lunile următoare, a avertizat ONU, potrivit BBC.

Secretarul general Antonio Guterres a declarat că războiul a agravat insecuritatea alimentară în țările mai sărace din cauza creșterii prețurilor. Lumea s-ar putea confrunta cu foamete care durează ani de zile dacă exporturile ucrainene nu sunt restabilite la nivelurile de dinainte de război, a adăugat el.

Conflictul a întrerupt livrările din porturile Ucrainei, care exportau cândva cantități mari de ulei de floarea soarelui, precum și cereale precum porumb și grâu. Acest lucru a redus oferta globală și a făcut ca prețul alternativelor să crească. Prețurile la alimente la nivel mondial sunt cu aproape 30% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit ONU.

Zelenski: Rusia încearcă să găsească „arma minune”

Volodimir Zelenski a cerut Parlamentului de la Kiev să prelungească legea marțială. Vrea, de asemenea, ca mobilizarea generală a bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani să continue. În discursul său de azi noapte, el s-a referit și la presupusa utilizare de către Rusia a unor sisteme de arme cu laser. Forțele ruse au susținut că folosesc arme laser de nouă generație pentru a arde dronele ucrainenilor. Faptul că se laudă cu o astfel de armă nu arată decât eșecul complet al invaziei, crede liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski: „Astăzi (ieri, n.r.), unul dintre reprezentanții statului rus a spus că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Se presupune, pentru a face economie de rachete. Armata rusă a tras peste două mii de rachete asupra Ucrainei, care reprezentau cea mai mare parte a stocului lor de rachete. Adică mai au doar rămășițe.

Rachete, dintre care majoritatea a fost consumat de armata rusă pentru distrugerea infrastructurii civile, fără niciun rezultat militar strategic. Astăzi (ieri, n.r.) rachetele au lovit în acest fel la Nikolaev și Dnipro.

Ei bine, și propaganda Germaniei naziste avea un astfel de termen, „Wunderwaffe”, arma minune. Cu cât devenise mai clar că nu aveau nicio șansă în război, cu atât făceau mai multă propagandă despre arma minune.

Și aici vedem că în a treia lună a unui război la scară largă, Rusia încearcă să-și găsească arma minune, presupusele arme cu laser. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei. Mai arată și că le este frică să admită că au fost comise greșeli catastrofale la cele mai înalte niveluri statale și militare din Rusia”.


Sursă text: digi24.ro / news.ro / hotnews.ro

Sursă foto: Twitter @Osinttechnical

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233