dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 88

Continuă luptele în Donbas. Rușii încearcă să captureze Severodonetsk. Zelenski: Nici toate armele posibile nu vor aduce Rusiei vreun rezultat

Continuă luptele în Donbas. Rușii încearcă să captureze Severodonetsk. Zelenski: Nici toate armele posibile nu vor aduce Rusiei vreun rezultat
22 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 88-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final.

Zelenski: Situația din Donbas este extrem de dificilă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis în discursul său din timpul nopții de sâmbătă că „situația din Donbas este extrem de dificilă”, deoarece armata rusă a intensificat atacurile în Sloviansk și Severodonețk în ultimele zile, scrie CNN.

Forțele armate ale Ucrainei resping această ofensivă. Fiecare zi în care apărătorii noștri resping aceste planuri ofensive ale Rusiei, perturbându-le, ne apropie de ziua dorită, pe care o așteptăm cu nerăbdare și pentru care luptăm: Ziua Victoriei", a spus Zelenski.

Nici o lovitură rusească; niciun atac de rachete în regiunea Rivne, nici de artilerie în regiunea Harkov sau Sumî, nici toate armele posibile din Donbas nu vor aduce Rusiei vreun rezultat”, a adăugat Zelenski.

Ministerul britanic al Apărării: Oraşul Severodonetsk este una dintre „priorităţile tactice imediate” ale Rusiei

Oraşul Severodonetsk din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, este una dintre „priorităţile tactice imediate” ale Rusiei, în timp ce forţele sale desfăşoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării, potrivit The Guardian.

Cel mai recent raport de informaţii al Ministerului britanic al Apărări arată: „Singura companie operaţională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfăşurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas. Prezenţa lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forţe (CGF), care este singura formaţiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reuşit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei”.

În documentul citat se mai precizează că „Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor de luptă principale pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia”.

Zona Severodonetsk rămâne una dintre priorităţile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfăşurate, este puţin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei”, mai arată raportul.

Peste 1.800 de instituții de învățământ din Ucraina, distruse de ruși

Peste 1.800 de instituții de învățământ din Ucraina au fost distruse de forțele ruse de la începutul războiului, a declarat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Armata rusă a distrus 1.873 de instituții de învățământ. Aceste pierderi sunt colosale”, a spus Zelenski în discursul său de sâmbătă noaptea.

Este vorba despre școli primare, grădinițe și universități, a adăugat el.

Ministrul rus al transporturilor: Sancţiunile occidentale au dus la probleme serioase cu logistica în Rusia

Ministrul Transporturilor, Vitali Saveliev, a declarat că sancţiunile occidentale au forţat Rusia „să caute noi coridoare logistice”, anunţă The Kiev Independent.

Rusia se va baza acum mai mult pe coridorul nord-sud (prin Marea Caspică) pentru a transporta marfa, a spus Saveliev.

După începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, Rusia a fost sancţionată în mai multe rânduri de comunitatea internaţională.

Armata ucraineană: Rusia amplasează lansatoare de rachete Iskander în regiunea Belgorod

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a afirmat duminică dimineață că Rusia a desfășurat lansatoare de sisteme de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander-M în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, potrivit Kyiv Independent.


Sursă text: news.ro / digi24.ro / hotnews.ro

Sursă foto: Twitter @nexta_tv

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233