dobroge.tv

Live

Vacanțe mai scumpe în Bulgaria din cauza inflației. Agenții de turism anunță că prețurile pachetelor turistice s-au majorat cu aproape 20%

25 mai 2022
Publicitate

Scumpirile la combustibil şi alimente provoacă reacţii în lanţ. Din cauza inflației, pachetele turistice de pe litoralul bulgăresc s-au scumpit cu aproape 20%, anunță agenții de turism. Astfel, după aplicarea majorărilor, o noapte de cazare pe litoralul bulgăresc costă acum între 40 euro și 200 de euro. De asemenea, un alt motiv care a dus la scumpirea vacanețelor este majorarea prețurilor la biletele de avion.

Cunoscută în trecut drept țara cu cele mai mici tarife când vine vorba de turism, Bulgaria începe să își piardă din acestă calitate, și asta din cauza scumpirilor care au loc la nivel mondial. În aceste condiții, cei care își programaseră vacanțele la vecinii de la sud de Dunăre, trebuie să scoată acum mai mulți bani din buzunar. Inflația, susțin agenții de turism este cea care i-a făcut pe operatorii economici de pe litoralul bulgăresc să majoreze prețurile. Iar dacă luăm în calcul și majorarea preţurilor la carburant, costurile totale sunt mai mari față de cele din urmă cu jumătate de an. În aceste condiții, potrivit estimărilor, pachetele turistice pentru o vacanță în stațiunile de pe litoralul Bulgăresc, dar și prețul biletelor de avion, au crescut cu aproximativ 20 de procente.

De la un an la altul vedem cum se ridică tarifele, vedem cum în Bulgaria, America, Europa sau Asia, tarifele sunt mai mari. Și asta din cauza inflației, datorită faptului că, în mare parte, produsele se scumpesc și este clar: impactul costului energiei, a combustibilului asupra ofertelor turistice nu poate fi neglijat. S-au scumpit vacanțele și asta înseamnă că trebuie să ne așezăm puțin pe bugete și să vedem care e cea mai bună variantă pentru noi”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Concret cei care-și doresc un sejur în luna iunie în Bulgaria pentru un hotel de 3 stele all inclusiv vor plăti aproximativ 40 de euro, pentru 4 stele 50 de euro, iar pentru un hotel de 5 stele, vom scoate din buzunar aproximativ 100 de euro.

Costul final al vacanțelor este influențat și mijlocul de deplasare către destinațiile alese. Astfel, cei mai mult dintre constănțeni se orientează către transportul cu avionul, chiar dacă la prima vedere pare mai scump. Majorarea prețurilor la pompă a echilibrat însă acest raport, astfel că mersul cu mașina nu mai este deloc o alternativă rentabilă.

Cu avionul pentru că este durata de timp mai scurtă, nu mai e stresul de drum și plus că e un cost mult mai mare să mergi cu mașina pentru că trebuie să pui automat mai mulți bani și la prețurile actuale, e mult mai mult”, spune un tânăr.

Constănțean: Avionul e mai ok, în afara țării sau chiar și intern.

Reporter: Credeți că ar fi mai scump cu mașina?

Constănțean: Cred că e mai scump cum s-a scumpit acum benzina, motorina, cred că da.

Mai bine cu avionul. Păi cu mașina e problemă, consumul mare și multe altele”, spune un constănțean.

Specialiștii mai atrag atenția asupra faptul că, din cauza incertitudinii economice, rezervările au început să se facă tot mai des pe ultima sută de metri, după ce turiștii se asigură că au bugetul necesar pentru o vacanță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233