dobroge.tv

Live

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE Ucrainei şi Republicii Moldova. Zelenski: Va aduce victoria mai aproape”

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE Ucrainei şi Republicii Moldova. Zelenski: Va aduce victoria mai aproape”
17 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Comisia Euroepană recomandă ca Ucraina ăi Republica Moldova să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedinta CE Ursula von der Leyen, relatează AFP, citat de news.ro.

Acest aviz urmează să fie discutat în cadrul summitului UE prevăzut în perioada 23-24 iunie, iar şefii de stat şi de guverne ai Uniunii este necesar să o aprobe în unanimitate.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a făcut vineri o declaraţie cu privire la cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Avem un mesaj clar, iar acesta este da, Ucraina merită perspective europene, da, Ucraina trebuie să fie primită ca stat candidat”, declară şefa CE.

Asta înseamnă că s-a făcut treabă bună, dar că rămân lucruri importante de făcut”, declară ea.

Întregul proces este bazat pe merit, aşadar are loc conform reglementărilor, iar progresul depinde în întregime de Ucraina. Aşdar Ucraina este cea care îl are în mâinile sale”, subliniază Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană recomandă acordarea Republicii Moldova a statutului de stat candisat la aderarea la Uniunea Euroeană - cu condiţia să efectueze „reforme importante”, a anunţat vineri preşedinta CE.

Cu condiţia ca liderii (moldoveni) să păstreze direcţia” reformelor economice şi luptei împotriva corupţiei, „noi credem că (R.Moldova) are potenţialul să se ridice la înălţimea exigenţelor” unei candidaturi, a declarat Ursula von der Leyen.

Zelenski: Va aduce victoria mai aproape”

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a recaţionat după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de ţară candidată UE, spunând că decizia „va aduce victoria mai aproape”.

Este „primul pas pe calea aderări la UE, care cu siguranţă ne va aduce victoria mai aproape”, a scris Zelenski pe Twitter.

De asemenea, el a precizat că este recunoscător preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi „fiecărui membru al CE” pentru această „decizie istorică”. El a adăugat că se aşteaptă la un rezultat pozitiv şi din partea Consiliului European.


Sursă foto: Facebook Administrația Prezidențială a României

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233