dobroge.tv

Live

Două persoane au fost rănite în urma unor atacuri, la Kiev. Zelenski: „Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”. FOTO / VIDEO

Două persoane au fost rănite în urma unor atacuri, la Kiev. Zelenski: „Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”. FOTO / VIDEO
26 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineaţă în districtul Shevchenkivskiy al capitalei Ucrainei, Kiev, a anunţat primarul oraşului, Vitali Klitschko, în aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează The Guardian, citat de news.ro.

Echipaje de ambulanţă şi salvatori au fost trimise la faţa locului. Informaţii mai detaliate – mai târziu”, a spus Klitschko.

Locuitorii sunt salvaţi şi evacuaţi din două clădiri.

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduieşte universităţi, restaurante şi galerii de artă.

AFP a transmis că exploziile au avut loc în jurul orei 6.30 dimineaţa, ora locală, la jumătate de oră după ce sirenele pentru raiduri aeriene au sunat în capitală, care de trei săptămâni nu s-a mai aflat sub tirul forţelor ruse.

Un angajat AFP din ansamblul rezidenţial care a fost lovit a auzit un zumzet puternic înaintea exploziilor.

Corespondentul The Guardian la Kiev a scris pe Twitter că oraşul a fost lovit de patru rachete.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, spune că două persoane au fost transportate la spital după atacurile cu rachete de duminică dimineaţă, iar operaţiunile de căutare şi salvare continuă. Într-o postare pe Telegram, Kliciko a afirmat că ar mau putea fi încă prinşi oameni sub dărâmături într-o clădire rezidenţială din districtul Shevchenkivskyi

Zelenski: „Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul pentru poporul ucrainean, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor, scrie news.ro.

45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului - dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru, nu simţim câte lovituri, pierderi, eforturi vor mai fi înainte. vedem că victoria este deja la orizont.

Dar nu noi vom fi copleşiţi, ci îi vom învinge. Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii.

Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană - sistemele moderne pe care le au partenerii noştri - nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum. Este nevoie mai mult decât oriunde altundeva în lume”, a spus Zelenski.


Sursă foto: Twitter @MelSimmonsFCDO / Twitter @EmineDzheppar / Twitter @rustem_umerov

Sursă video: Twitter @Gerashchenko_en / Twitter @KhersonKim2 / Twitter @armyinformcomua

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233