dobroge.tv

Live

Zelenski, după ce ruşii au lansat rachete asupra mall-ului din Kremenciuk, atac soldat cu cel puţin 18 morţi: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume

Zelenski, după ce ruşii au lansat rachete asupra mall-ului din Kremenciuk, atac soldat cu cel puţin 18 morţi: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume
28 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj, după atacul cu rachete asupra mallului din Kremenciuk, soldat cu cel puţin 18 morţi, că "statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume".

"Atacul rusesc de azi asupra unui mall din Kremenciuk este unul dintre cele mai sfidătoare atacuri teroriste în istoria europeană. Un oraş paşnic, un mall obişnuit, cu femei, copii, civili de rând înăuntru... Înainte să sune alarma aeriană erau circa o mie de oameni. Din fericire, din câte ştim până acum, mulţi dintre ei au reuşit să iasă la timp. Au fost scoşi la timp. Dar înăuntru mai erau oameni: angajaţi, câţiva vizitatori... Doar terorişti complet nebuni, care nu ar trebui să aibă un loc pe pământ, pot ataca cu rachete un astfel de obiectiv. Şi asta nu este o lovitură care nu a nimerit ţinta, ci este o lovitură rusească calculată - exact la acest mall.Condoleanţele mele familiilor şi prietenior celor ucişi în acest groaznic atac terorist. Şi vă cer fiecăruia - oricând auziţi sirena de atac aerian, mergeţi în adăpost. Neapărat. Nu o ignoraţi. Rusia nu se va da în lături de la nimic", a afirmat Zelenski, în discursul transmis luni noapte.

Zelenski a adăugat că a avut loc un alt bombardament brutal în Harkov, în zona de nord, Saltivka, iar până în prezent se ştie că sunt circa cinci morţi şi peste 30 de răniţi, între care cinci copii. În toate cazurile este vorba despre civili, nu militari.

"Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. Acesta este un fapt. şi Trebuie să fie un fapt recunoscut legal. Şi toată lumea trebuie să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, a menţine contactele cu băncile ruseşti, a plăti taxe şi vamă statului rus înseamnă a da bani teroriştilor. Şi am mai spus azi, adresându-mă liderilor G7, că potenţialul nostru comun este de ajuns penrtu a învinge armata rusă - nu ştie să lupte. Toate operaţiunile pe care le desfăşurăm pentru a elibera teritoriile noastre arată un lucru: ocupanţii se năruie când avem cu ce să punem presiune asupra lor. Ei nu ştiu cum să reziste. Ei sunt capabili doar de astfel de atacuri dezgustătoare precum cele de astăzi de la Kremenciuk şu Saltivka, doar de distrugerea totală şi nechibzuită a tuturor fiinţelor vii ca la Mariupol. Astfel, războiul nu ar mai dura dacă am împinge împreună ocupanţii afară de pe pământul nostru ucrainean. Cu cât mai repede se întâmplă asta, cu atât mai multe vieţi vor fi salvate", a subliniat Volodimir Zelenski.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233