dobroge.tv

Live

Gazprom opreşte încă o turbină a conductei Nord Stream 1. Fluxul de gaze va funcționa la doar 20% din capacitate

Gazprom opreşte încă o turbină a conductei Nord Stream 1. Fluxul de gaze va funcționa la doar 20% din capacitate
25 iulie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Grupul rus Gazprom a anunţat luni că opreşte o altă turbină a conductei Nord Stream 1 către Germania şi că fluxul de gaze, aflat deja la doar 40% din capacitate, va scădea cu încă jumătate începând de miercuri, transmite CNBC, citat de news.ro.

Fluxul actual de gaze transportat de gazoduct reprezintă 40% din capacitatea Nord Stream 1, care pornește de la nord de Sankt Petersburg, în Rusia, și se termină la stația de lângă orașul german Greifswald, pe coasta Mării Baltice. Capacitatea de transport a Nord Stream 1 este de peste 160 de milioane de metri cubi de gaz pe zi.

Anunțul Gazprom vine după ce, tot luni, Kremlinul declarase că Rusia „nu este interesată” de oprirea livrărilor de gaze către Europa.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul în această lună că sancţiunile continue riscă să declanşeze creşteri catastrofale ale preţurilor energiei pentru consumatorii din întreaga lume.

Rusia este al doilea mare exportator mondial de petrol după Arabia Saudită şi cel mai mare exportator mondial de gaze naturale.

Gazprom a reluat fluxurile de gaze prin Nord Stream 1 săptămâna trecută, după o pauză de întreţinere de 10 zile, dar numai la 40% din capacitatea conductei - Rusia afirmând că a fost forţată să scadă volumele din cauza revenirii întârziate a unei turbine aflată pentru întreţinere în Canada.

Sursă foto: playtech.ro

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Omul nou

Reteta Sanatatii

Detartrajul dentar

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233