dobroge.tv

Live

Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina, Vuhlehirsk: „Au obținut un mic avantaj tactic”

Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina, Vuhlehirsk: „Au obținut un mic avantaj tactic”
28 iulie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Forţele ruse au preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina şi fac o „redesfăşurare masivă” de trupe în trei regiuni din sud, a afirmat un consilier prezidenţial ucrainean, în contextul aşteptărilor la o contra-ofensivă a Ucrainei, relatează Reuters, citat de news.ro.

Forţele sprijinite de Rusia au declarat miercuri că au capturat intactă centrala electrică Vuhlehirsk, care datează din perioada sovietică şi este alimentată cu cărbune, în ceea ce reprezintă primul câştig semnificativ al Moscovei în mai bine de trei săptămâni.

Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiuniii Doneţk, dar a spus că este doar „un avantaj tactic micuţ” pentru Rusia.

„Au obținut un mic avantaj tactic – au capturat Vuhlehirsk”, a declarat consilierul prezidențial Oleksei Arestovici într-un interviu postat pe YouTube.

Redesfăşurarea de trupe ruseşti în sud pare să fie o schimbare de la ofensivă la apărare strategică, a adăugat el, trupele fiind trimise spre zonele Melitopol, Zaporojie şi Herson.

Ucraina a arătat clar că intenţionează să recâştige oraşul Herson, din sud, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului.

Oleksei Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a scris anterior pe Twitter că Rusia concentrează „numărul maxim de trupe” în direcţia Herson, dar nu a oferit detalii.

Forţele ucrainene din sud au afirmat că au ucis 66 de inamici şi au distrus trei tancuri şi două depozite de armament în ultimele 24 de ore. Forţele ruse au atacat oraşul Mikolaiv cu lansatoare de rachete multiple, au mai spus acestea.

Reuters precizează că nu a putut verifica aceste informaţii de pe câmpul de luptă.

Ucraina a bombardat un pod important peste fluviul Nipru din Herson, acesta fiind închis pentru trafic. Oficialii ruşi au spus anterior că vor recurge la poduri de pontoane şi feriboturi pentru a transporta trupele dincolo de fluviu.

Zelenski a afirmat că Ucraina va reconstrui podul Antonivsky peste fluviul Nipru şi altele din regiune.

Facem totul pentru a ne asigura că forţele de ocupaţie nu au oportunităţi logistice în ţara noastră”, a spus el, în mesajul de miercuri seară.


Sursă foto: Twitter @Flash43191300

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Omul nou

Reteta Sanatatii

Detartrajul dentar

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233