dobroge.tv

Live

China a început ''o operațiune militară'' în jurul insulei, armata din Taiwan a ridicat gradul de alertă. Nancy Pelosi: Solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială

China a început ''o operațiune militară'' în jurul insulei, armata din Taiwan a ridicat gradul de alertă. Nancy Pelosi: Solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială
03 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan creează tensiuni. China a anunţat exerciţii militare în jurul insulei, astfel că armata insulei a ridicat nivelul de alertă.

Cu puţin timp înainte de întâlnirea dintre Pelosi şi preşedinta Tsai Ing-wen, Cabinetul din Taiwan a anunţat că armata insulei a ridicat nivelul de alertă. Autorităţile vor urma planuri pentru " a asigura siguranţa şi stabilitatea în jurul insulei" - un răspuns la anunţul Chinei că va desfăşura, timp de trei zile, exerciţii militare în jurul insulei, începând de joi.Cabinetul taiwanez a dat asigurări cetăţenilor în ceea ce priveşte siguranţa lor, scrie news.ro.

"Astăzi, delegaţia noastră, de care sunt foarte mândră, a venit în Taiwan să arate fără echivoc că nu vom abandona angajamentele noastre faţă de Taiwan şi suntem mândri de prietenia noastră solidă. Acum, mai mult ca oricând, solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială. Acesta este mesajul pe care îl aducem astăzi", a spus Nancy Pelosi.

Preşedinta Tsai Ing-wen a subliniat, în discursul său, că insula îşi sporeşte capacităţile defensive şi va "menţine linia apărării" pentru democraţiile din regiune. SUA a fost un partener de bază în ceea ce priveşte securitatea pentru multe ţări liberale din regiunea Asia-Pacific, de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Preşedinta Tsai i-a oferit lui Pelosi distincţia civilă Order of Propitious Clouds (Ordinul Norilor Favorabili - n.r.) şi i-a mulţumit pentru atenţia şi "sprijinul neclintit" acordate Taiwanului.

China a început o „operațiune militară” în jurul insulei Taiwan

Armata chineză va organiza „exerciții de antrenament” în zonele maritime aflate la nord, sud-vest și sud-est de coasta insulei Taiwan, precum și în spațiul aerian din aceste zone și vor efectua tiruri cu muniție de război „cu rază lungă de acțiune”, precum și teste cu „rachete convenționale” în zona maritimă aflată la est de această insulă, potrivit digi24.ro.

„Operațiunile militare au rol de descurajare severă în contextul escaladării recente a tensiunilor provocate de acțiunile indezirabile ale Statelor Unite în chestiunea Taiwanulu și reprezintă o avertizare serioasă la adresa acțiunilor separatiste care urmăresc «independența Taiwanului»”, se arată în comunicatul armatei chineze.

Autoritățile de la Taiwan spun că exercițiile militare ale Chinei încalcă teritoriul său și provoacă ordinea internațională. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că insula își va apăra ferm securitatea. Japonia și Coreea de Sud au făcut apel la dialog.

Adjunctul ministrului chinez de externe, Xie Feng, l-a convocat „de urgență” în noaptea de marți spre miercuri pe ambasadorul american la Beijing, Nicholas Burns.

Totodată, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a condamnat vizita în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi, gest care încalcă grav principiul „O singură China” și suveranitatea statului chinez.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233