dobroge.tv

Live

Zelenski, după ce Amnesty International a acuzat Kievul că pune în pericol civilii: Transferă responsabilitatea de la agresor la victimă

Zelenski, după ce Amnesty International a acuzat Kievul că pune în pericol civilii: Transferă responsabilitatea de la agresor la victimă
05 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacţionat printr-un mesaj după ce joi seară, Amnesty International a acuzat Kievul că pune în pericol civilii în contextul războiului cu Moscova.

"Agresiunea împotriva statului nostru este nejustificată, invazivă şi teroristă. Dacă cineva scrie un raport în care victima şi agresorul sunt puse într-un fel pe picior de egalitate, dacă anumite date despre victimă sunt analizate şi acţiunile agresorului sunt ignorate, asta nu poate fi tolerat.

Aproape 200 de clădiri religioase - temple şi case de rugăciune de diferite confesiuni - au fost avariate sau distruse de loviturile ruseşti. Aproape 900 de unităţi medicale. Peste 2.200 de instituţii de învăţământ. Zeci de universităţi, sute de şcoli şi grădiniţe. Ocupatorii au tras în mod deliberat artilerie şi mortiere în mod repetat asupra oamenilor care stăteau la coadă pentru apă, în autobuzele de evacuare şi în mod repetat în staţiile de transport public. Armata rusă nu s-a abţinut nici să lovească la memorialele victimelor Holocaustului, la cimitire... La tabăra cu prizonieri de război din Olenivka. Şi nu există rapoarte despre asta dintr-un motiv oarecare. Aceasta este selectivitate imorală.

Oricine amnistiază Rusia şi care creează în mod artificial un astfel de context informaţional încât unele atacuri ale teroriştilor sunt presupus justificate sau presupus de înţeles, nu poate să nu realizeze că îi ajută pe terorişti. Şi dacă oferiţi rapoarte manipulative, atunci împărtăşiţi cu ei responsabilitatea pentru moartea oamenilor", a mai spus Zelenski.

Amnesty International (AI) a acuzat armata ucraineană că a pus civili în pericol - prin stabilirea unor baze militare în şcoli şi spitale şi prin lansarea unor atacuri din zone populate cu scopul de a respinge invazia rusă. Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba s-a declarat ”indignat” de aceste acuzaţii, pe care le-a catalogat ”nedrepte”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233