dobroge.tv

Live

UPDATE. Tragedie pe șoselele din Bulgaria. Un autocar cu pasageri români a fost implicat într-un accident grav: trei persoane au murit și nouă au fost rănite

UPDATE. Tragedie pe șoselele din Bulgaria. Un autocar cu pasageri români a fost implicat într-un accident grav: trei persoane au murit și nouă au fost rănite
06 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Trei persoane au murit și alte nouă au fost rănite într-un accident grav pe drumul principal Ruse-Veliko Târnovo. Incidentul s-a petrecut noaptea trecută între satele Kutsina și Polykraishte. Drumul este închis și sunt organizate rute ocolitoare pentru autoturisme și camioane.

Potrivit primelor informații, accidentul a fost provocat de un autobuz care transporta 26 de pasageri români, acesta a ratat o curbă în apropierea satului Kutsina și s-a izbit ulterior într-o mașină cu înmatriculare Veliko Târnovo, oprită la una dintre stații. Autobuzul a lovit apoi și un copac de pe marginea drumului, notează EuropaPress Ro.

Sunt patru morţi şi opt răniţi, unul dintre ei cu răni grave la cap. Niciun pasager din autocar nu a fost rănit.

Autobuzul a fost condus de un cetățean de origine turcă care nu se afla sub influența alcoolului, conform primelor teste efectuate. Autocarul a intrat pe teritoriul bulgar în jurul orei 22 noaptea trecută, cu oameni care se întorceau dintr-o călătorie la Istanbul.

Potrivit antena3.ro, impactul cu copacul a distrus partea stângă a autocarului, iar trei români au murit pe loc. Alţi nouă au fost striviţi de fierul contorsionat al autocarului şi au fost scoşi după intervenţia echipajelor de descarcerare.

Cei nouă români, grav răniţi, scoşi de pompieri din autocarul distrus au fost transportaţi de urgenţă la spitalul regional din Veliko Tarnovo.

Jurnaliştii bulgari de la trud.bg scriu că, cel mai probabil, cauza accidentului a fost viteza excesivă şi faptul că şoferul autocarului românesc ar fi putut adormi la volan.

Poliţiştii bulgari au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia cu români.

UPDATE. „Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10.50 pentru cei cinci pacienţi. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite şi urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă la Digi 24.

UPDATE. „Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă. Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Tarnovo pentru a acorda asistenţă consulară. Autorităţile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfăşurare”, a transmis MAE, la solicitarea news.ro. 


Sursă foto: Facebook Europa Press Ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233