dobroge.tv

Live

Incendiu violent pe insula grecească Thassos, plină de turişti români. Pompierii încearcă de ore bune să stingă focul - VIDEO

Incendiu violent pe insula grecească Thassos, plină de turişti români. Pompierii încearcă de ore bune să stingă focul - VIDEO
11 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu violent a izbucnit miercuri seară în Thassos, lângă satul Potamia, destul de aproape de o zonă de camping, care nu era însă ocupată. Thassos este una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor.

Potrivit digi24.ro, aproximativ 100 de pompieri sunt detașați în zonă, cu 35 de autospeciale de teren. Pentru stingerea focului se intervine și cu nouă avioane și elicoptere.

Presa din Grecia scrie că miercuri seară doi voluntari care ajutau la stingerea focului au fost răniți ușor și au ajuns la spital. Starea lor este bună.Rezidenții dintr-un sat de pe insulă au primit mesaj de urgență să evacueze zona, deoarece vântul puternic extinde incendiul, mai scri esursa citată.

Mai multe drumuri, inclusiv spre plaje celebre precum Golden Beach sau Marble Beach, au fost închise.

"Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, VĂ RUGĂM să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate.

Întreaga comunitate locală cât și autoritățile în măsură sunt mobilizate pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta.

Următoarele ore sunt foarte importante, până la ivirea zorilor, când elicopterele vor putea să intervină.

Vă rugăm de asemenea să fiți calmi, atât cei de acasă cât și cei de pe insulă. Urmăriți aici actualizările și vă rugăm de asemenea să ne țineți la curent cu ce vedeți în jurul vostru", se arată pe grupul de Facebook "Forum Thassos".

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă. MAE recomandă cetăţenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi de efectele acestui incendiu. 

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări. 

 De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233