dobroge.tv

Live

Lukaşenko: Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia. Azi Ucraina, mâine Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România. Reacția MAE: Afirmaţii inadmisibile

Lukaşenko: Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia. Azi Ucraina, mâine Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România. Reacția MAE: Afirmaţii inadmisibile
18 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Belarusului Alexander Lukaşenko consideră că Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina şi Belarus şi pentru a slăbi Federaţia Rusă, relatează Interfax. „Azi Ucraina - mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”, a declarat el. Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri a.i. al Belarus în România pentru a i se comunica faptul că partea română respinge afirmaţiile liderulului belarus Aleksandr Lukaşenko, considerând că acestea alimentează retorica bazată pe apel la forţă şi ameninţarea cu forţa în relaţiile internaţionale, scrie news.ro.

Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu îşi ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi rasă de pe faţa pământului. Şi obiectivul este să slăbească Rusia şi să distrugă Belarus”, a spus el, vorbind la un forum organizat cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, conform Interfax.

Lukaşenko şi-a exprimat convingerea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din Europa, unic beneficiar fiind Statele Unite.

America este singura ţară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: puneţi Europa la locul ei şi eliminaţi concurenţii. Azi Ucraina - mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România. Statele Unite antrenează un război în Kosovo, încercând să facă presiuni asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.

Nu totul este simplu în Afganistan şi în statele vecine”, a adăugat Lukaşenko.

Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative”, este concluzia liderului de la Minsk.

Reacția MAE

„Ca urmare a declaraţiilor făcute de liderul belarus Aleksandr Lukaşenko la un eveniment public în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, ocazie cu care acesta a menţionat, printre altele, că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei şi că şi alte state, inclusiv România, ar urma să fie direct implicate, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri a.i. al Belarus în România pentru a i se comunica următoarele elemente de poziţie: Astfel, partea română respinge ferm astfel de afirmaţii inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forţă şi ameninţarea cu forţa în relaţiile internaţionale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul şi responsabilitatea internaţională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susţinerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei”, arată comunicatul de presă al MAE, potrivit news.ro.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că România este stat membru al NATO şi beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanţiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din art.5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie.


Sursă foto: zdg.md

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233