dobroge.tv

Live

Mobilizare parţială militară în Rusia: vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti. De teamă, rușii caută pe Google ''cum să fugi din Rusia''

Mobilizare parţială militară în Rusia: vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti. De teamă, rușii caută pe Google ''cum să fugi din Rusia''
21 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele rus Vladimir Putin a ţinut un discurs, la televiziunile ruseşti, în care a anunţat mobilizarea parţială militară în Rusia, pentru că "Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun".

Mai mult, Putin susţine că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă: „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”: Putin a anunţat mobilizarea parţială militară în Rusia. ''NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme''

După anunţul lui Putin, ministrul rus al Apărării a transmis că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară, adică vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti.

Potrivit ministrului, citat de news.ro, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de aproximativ 25 de milioane de persoane.

De teamă, rușii caută pe Google „cum să fugi din Rusia” și „cum să scapi de armată”

Așteptând discursul către națiune al lui Vladimir Putin, anunțat pentru marți seara, la ora 20:00, dar amânat pentru miercuri, rușii au căutat informații despre cum pot pleca din țară și cum pot evita să fie luați în armată, în caz de mobilizare generală, scrie digi24.ro. Au explodat căutările pe Google Rusia pentru expresii precum „mobilizare”, „cum poți pleca din Rusia”, „cum poți pleca din Rusia 2022”, „adresarea lui Putin”, „cum poți scăpa de armată”.

Tot ieri, parlamentarii ruși au adoptat un proiect de lege care înăsprește pedepsele pentru dezertarea și predarea voluntară în timp de război. Potrivit legii, rușii riscă acum o pedeapsă de până la 10 ani pentru dezertare și de până la 15 ani pentru jaf în timpul conflictului armat. Un alt amendament introduce o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani pentru cei care refuză să meargă la luptă sau să îndeplinească ordinul unui ofițer, mai scrie sursa citată.

Sursă foto: blacknews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233