dobroge.tv

Live

Ruşii se revoltă! Peste 1.300 de oameni au fost arestați la protestele din Rusia: ''Nu vreau să mor pentru Putin!'' - VIDEO

22 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste 1300 de ruși au fost reţinuţi în mai multe oraşe din Rusia după ce Putin a anunţat mobilizarea parţială, în condiţiile în care forţele ruseşti se confruntă cu o serie de eşecuri în invazia lor în Ucraina.

Miercuri seară, sute de persoane au fost arestate în 37 de orașe din Rusia, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, în timp ce își exprimau furia față de ordinul președintelui Vladimir Putin de a mobiliza 300.000 de rezerviști. Au existat ciocniri furioase între activiști și forțele de securitate, protestatarii fiind trântiţi cu forța la pământ, scoși de pe străzi, urcaţi în dubele poliției și duși spre destinații necunoscute.

 

Manifestanții au scandat sloganuri împotriva războiului, unii cerând ca Putin însuși să meargă în tranșeele din Ucraina, în timp ce alții au strigat că nu sunt dispuși să moară pentru el, potrivit dailymail.com.

Mișcarea de opoziție Vesna a făcut apel la proteste, spunând: „Mii de bărbați ruși, tații, frații și soții noștri, vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?” .

Procuratura din Moscova a avertizat că cei care organizează sau participă la proteste riscă până la 15 ani de închisoare.

„Toată lumea este speriată. Vreau să fie pace și nu vreau să fiu nevoit să trag. Dar să ieși acum în stradă este foarte periculos, altfel ar fi mult mai mulți oameni”,a spus Vasili Fedorov, un student care purta un simbol pacifist pe piept.

În al treilea oraş ca mărime din Rusia, Novosibirsk, un videoclip publicat pe reţelele de socializare a arătat un protestatar strigând către un poliţist: ”Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru tine!”.

 

Decizia de a mobiliza țara este prima de acest tip în țară de la cel de-al Doilea Război Mondial și a venit pe măsură ce forțele ruse suportă pierderi umilitoare în fața trupelor ucrainene care avansează în estul țării.

 

Primele proteste împotriva mobilizării parțiale au avut loc în Siberia, manifestanții riscând să fie închiși în temeiul legilor draconice care interzic criticile la adresa forțelor armate.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare arată oameni care mărșăluiesc pe străzile Moscovei scandând „nu războiului” și arestări în masă de către polițiști înarmați  şi purtând îmbrăcăminte neagră.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233