dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. În patru regiuni, încep referendumurile pentru alipirea la Rusia. Mesajul lui Zelenski către ruşi: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi!

RĂZBOI UCRAINA. În patru regiuni, încep referendumurile pentru alipirea la Rusia. Mesajul lui Zelenski către ruşi: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi!
23 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

De astăzi până marţi, în patru regiuni din Ucraina aflate sub controlul forţelor ruse au loc referendumuri privind anexarea la Rusia. Votul are loc în provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul ucrainean.

Conform presei de stat din Rusia, citată de The Guardian, în regiunile Donețk și Lugansk, rezidenții vor trebui să răspundă dacă susțin „alipirea republicii la Rusia”. Pe buletinele de vot din regiunile Herson și Zaporojie apare întrebarea: „Sunteți în favoarea desprinderii de Ucraina, formării unui stat independent și aderării acestuia la Federația Rusă ca subiect al Federației Ruse?”.

Conform BBC, presa rusă a informat că oficialii electorali vor merge din uşă în uşă cu urne mobile, de vineri până luni. Secţiile de votare vor funcţiona doar în a cincea zi, 27 septembrie, oficialii invocând motive de securitate.

Zelenski, mesaj către populaţia Rusiei: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!

Preşedintele Ucrainei Volodimire Zelenski a declarat că decizia Rusiei de a declara mobilizarea este o recunoaştere a faptului că armata lor nu a rezistat şi s-a destrămat. În opinia sa, prin anunţul de mobilizare şi organizarea de referendumuri în teritoriile ocupate, Rusia ”îngroapă perspectiva negocierilor, cu propriile mâini”.

Totodată, Zelenski a transmis un mesaj în limba rusă, către populaţia Rusiei, spunându-i să protesteze, să riposteze, să fugă sau să se predea uncrainenilor.

”În oraşele Rusiei au avut loc proteste faţă de mobilizare – deşi nu masive, dar au avut loc. Şi au loc. Şi acesta este un semnal. Nu numai la Moscova şi Sankt Petersburg. Cunoaştem adevărata stare de spirit din regiunile Rusiei. Vedem că oamenii din Daghestan, din Buriatia, din alte republici naţionale şi regiuni ale Rusiei înţeleg că au fost pur şi simplu aruncaţi. Aruncaţi la moarte. De ce, de exemplu, cei din Daghestan sau oricine altcineva ar trebui să moară în regiunea Harkov sau lângă Doneţk? Pentru că o singură persoană din Rusia a decis aşa - pentru toţi cetăţenii Rusiei. Nu există alt motiv. Asta vrea el. Sunteţi deja complici la toate aceste crime, crime şi torturi asupra ucrainenilor. Pentru că aţi tăcut. Pentru că tăceţi.

Pentru bărbaţii din Rusia, aceasta este o alegere între a muri sau a trăi, între a deveni infirmi sau a rămâne sănătoşi. Pentru femeile din Rusia, opţiunea este să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii pentru totdeauna sau să încerce totuşi să îi protejeze de moarte, de război, de o singură persoană. Gândiţi-vă doar la numărul de oameni pe care vor să-i ia!

Ştim că vor lua pe toată lumea fără discernământ. Nu doar militarii din rezervă, ci orice bărbat. Oricine va fi atât de intimidat încât îi va fi mai teamă să evite războiul decât să moară în război. 55.000 de soldaţi ruşi au murit în acest război în şase luni. Zeci de mii sunt răniţi şi mutilaţi. Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor! Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui.

Mame din Rusia, să nu vă îndoiţi că fiii înalţilor oficiali ai statului dumneavoastră nu vor fi trimişi la războiul împotriva Ucrainei. Cei care iau decizii în ţara voastră au grijă de copiii lor. Şi nici măcar nu îi înmomântează pe ai voştri”, a spus Zelenski.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233