dobroge.tv

Live

Angajaţii de la companiile aeriene din Rusia au primit notificări de recrutare. Ordine de încorporare au fost trimise şi bărbaților din zonele ocupate de ruşi

Angajaţii de la companiile aeriene din Rusia au primit notificări de recrutare. Ordine de încorporare au fost trimise şi bărbaților din zonele ocupate de ruşi
24 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Miercurea trecută, Putin a ordonat prima mobilizare militară din Rusia de la cel de-al Doilea Război Mondial, după eşecurile armatei ruse în Ucraina. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, aanunţat că vor fi chemaţi în jur de 300.000 de rezervişti şi că aceştia vor fi specialişti cu experienţă de luptă.

De atunci, angajaţii a cel puţin cinci companii aeriene, inclusiv transportatorul rus de top Aeroflot şi personalul a peste 10 aeroporturi, au început să primească notificări de recrutare, a informat vineri ziarul Kommersant, citând surse apropiate situaţiei, potrivit news.ro.

Majoritatea piloţilor din companiile aeriene sunt ofiţeri de rezervă pregătiţi în departamentele militare ale şcolilor de zbor sau soldaţi care au terminat serviciul militar.

Pe de altă parte, forțele de ocupație ruse au început deja să emită ordine de încorporare pentru bărbații aflați în zonele din Herson și Zaporojie, aflate în prezent sub controlul militar al Moscovei. Ordinele sunt înmânate bărbaților care au pașapoarte rusești și au vârsta de încorporare, informează Statul Major al armatei ucrainene, citat de digi24.ro.

Conform Kievului, bărbații care sunt recrutați de armata rusă în zonele ocupate din Herson și Zaporojie au renunțat la cetățenia ucraineană în favoarea celei ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oamenilor din teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina să evite prin orice mijloc recrutarea în armata rusă, iar dacă totuşi ajung acolo, să saboteze orice activitate a inamicului.

"Lumea va reacţiona absolut corect la referendumurile false - vor fi condamnaţi fără echivoc, şi va reacţiona la mobilizarea criminală pe care ocupanţii încearcă în prezent să o desfăşoare în Crimeea şi în alte părţi ale Ucrainei, pe care le controlează până acum. În Crimeea există încercări de a găsi şi mobiliza cât mai mulţi bărbaţi. Avem deja dovezi în acest sens. Aceasta este o încercare deliberată a Rusiei de a distruge poporul tătar din Crimeea, aceasta este o încercare deliberată a statului agresor de a lua viaţa cât mai multor locuitori ai teritoriului invadat de trupele ruse. Am o cerere simplă către toţi oamenii noştri din teritoriul ocupat temporar: faceţi principalul lucru – salvaţi-vă vieţile şi ajutaţi-ne să slăbim şi să distrugem ocupanţii. Ascundeţi-vă de mobilizarea rusă prin orice mijloace. Evitaţi scrisorile de recrutare. Încercaţi să ajungeţi pe teritoriul liber al Ucrainei. Dar dacă intraţi în armata rusă, sabotaţi orice activitate a inamicului, împiedicaţi orice operaţiune rusă, oferiţi-ne orice informaţie importantă despre ocupanţi - bazele lor, cartierul general, depozitele cu muniţie. Şi cu prima ocazie, treceţi la poziţiile noastre. Fă totul pentru a-ţi salva viaţa şi a ajuta la eliberarea Ucrainei", a cerut Zelenski în discursul de vineri seară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233